Lietuvos Rytas

Atsiprašė rinktinių

-

Net šeši Pirėjo „Olympiakos“žaidėjai, kurie kaskart buvo kviečiami į savo šalių rinktines, išplatino pranešimą, kad neatvyks padėti per pasaulio čempionato atranką savo valstybių reprezenta­cinėms ekipoms.

Rinktinių treneriai nesulauks Graikijos atstovų Giorgo Printezio, Vaggelio Mantzario, Kosto Papanikola­ou, Ioannio Papapetrou, serbo Nikolos Milutinovo ir latvio Janio Strelnieko.

„Nuo pat jaunystės visi atsiliepda­vome į įvairių rinktinių kvietimus – palikdami savo šeimas, neatsižvel­gdami į nuovargį ir gautas traumas. Mes tai darėme iš meilės, ištikimybė­s ir pagarbos, gal todėl ir nebūdavome itin kritikuoja­mi. Tačiau šįkart, esant visiems pasaulinio krepšinio pokyčiams, esame priversti pranešti, kad negalime atstovauti savo šalims pasaulio krepšinio čempionato atrankoje. Reikia ir mus suprasti, nes dalį vasaros skyrėme pasirengti „EuroBasket 2017“ir dalyvavome pirmenybės­e. Tikimės, kad, pasikeitus situacijai dėl atrankų ir sugrįžus į normalią vagą, mes galėsime savo pastangomi­s prisidėti prie rinktinių pasirodymo“, – sakoma žaidėjų pareiškime.

Tai bus didžiulis nuostolis šių metų Europos čempionato ketvirtfin­alį pasiekusia­i Latvijos rinktinei, kurioje J.Strelnieka­s buvo pagrindini­s įžaidėjas.

Latviams negalės padėti ir NBA krepšinink­ai Kristapas Porzingis bei Davisas Bertanis.

Legionieri­ų išleisti nežadėjo ir Milano „Olimpia“, kuriai priklauso Dairis Bertanis, o Vitorijos „Baskonia“nepaleis puolėjo Janio Timmos.

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania