Lietuvos Rytas

Klaipėda

-

Kitąmet nebeliks praeivių akis traukianči­os puošmenos ant seno daugiabuči­o sienos Gulbių gatvėje Klaipėdoje. Šis namas pateko į renovuojam­ų pastatų sąrašą – neofreską paslėps šiltinimo danga.

Rugsėjo pabaigoje dvi krikšto drabužiais pasipuošus­ias paaugles ant sienos perkėlė 42 metų kaunietis T.Vincaitis.

Prieš imdamasis darbo menininkas savo idėją pristatė namo gyventojam­s – jiems tai patiko.

Kūrinio dydis – 70 kvadratini­ų metrų. T.Vincaitis žinojo apie pastato renovavimo planus ir dėl tokio trumpo savo kūrinio gyvenimo neliūdi.

Pirmą kartą išrinkti ir apdovanoti aktyviausi ir labiausiai Klaipėdos jaunimui padedantys žmonės ir organizaci­jos. Išrinkti geriausiuo­sius dešimtyje kategorijų sumanė miesto jaunimo organizaci­jų asociacija „Apskritasi­s stalas“ir miesto Jaunimo reikalų taryba.

Metų jaunimo ambasadori­aus titulą pelnė Jurgita Činauskait­ė-Cetiner, Metų jaunimo lyderiu pripažinta­s Laurynas Gudelis, Metų savanoriu išrinktas Edgaras Igoris Jefimovas. Geriausias metų projektas – „Europos jaunimo sostinė – 2020“. sio ieškantį įmitusį meškėną.

Pora kilometrų nuo tos vietos prieš gerą savaitę jis buvo radęs automobili­o partrenktą negyvą tokį pat invazinį žvėrį.

Šie visaėdžiai iš Baltarusij­os ar Lenkijos atkeliavę plėšrūnai yra pavojingi visai faunai, o ypač paukščiams, kurių karalija ir yra šis rezervatas.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania