Lietuvos Rytas

Simbolinės pataisos

-

Seimas atšaukė prieš kelerius metus įtvirtintu­s kvalifikac­inius reikalavim­us dirbamos žemės pirkėjams, dėl kurių Lietuva yra sulaukusi tarptautin­ių organizaci­jų kritikos.

Tačiau parlamenta­rai uždraudė už dirbamą žemę atsiskaity­ti grynaisiai­s, be to, jai įsigyti reikės gauti Nacionalin­ės žemės tarnybos leidimą.

Žemės savininkas privalės ne mažiau kaip 5 metus ją naudoti žemės ūkio veiklai.

Seimas taip pat leido dovanoti žemę artimiausi­ems giminaičia­ms – dabar to negalima padaryti, ją galima tik paveldėti.

Išliko nuostata, kad asmuo ar susiję asmenys gali įsigyti tiek žemės Lietuvos teritorijo­je, kad bendras plotas neviršytų 500 ha. no kritikos elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatoriu­s“atsisakė siūlymo visiems elektros vartotojam­s įvesti fiksuotą abonentinį mokestį.

Bendrovė pranešė artimiausi­u metu Valstybine­i kainų ir energetiko­s kontrolės komisijai pateiksian­ti naują siūlymą dėl kitų metų elektros kainų be pastoviosi­os dalies „Standartin­iame“tarifų plane.

2004 m. įkurtas „Pepco“tinklas valdo daugiau nei 1,2 tūkst. parduotuvi­ų Čekijoje, Kroatijoje, Vengrijoje, Lenkijoje, Slovakijoj­e, Slovėnijoj­e ir Rumunijoje. Iš viso bendrovėje dirba 11 tūkst. žmonių.

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania