Lietuvos Rytas

Aprašė Prienus

-

„Kaip atoki lietuviška vietovė suviliojo LiAngelo ir LaMelo Ballus“, – taip savo straipsnį pavadino Prienus praėjusį savaitgalį aplankęs „The New York Times“(NYT) žurnalista­s.

JAV žiniasklai­dos giganto atstovai į Lietuvą nusprendė atvykti pasirodžiu­s naujienoms, kad du garsiosios Ballų šeimos broliai pasirašė sutartį su PrienųBirš­tono „Vytauto“ekipa.

Europoje dirbantis NYT žurnalista­s Andrew Kehas kartu su fotografu stebėjo šeštadienį vykusias Lietuvos krepšinio lygos rungtynes, kuriose prieniškia­i susitiko su Kauno „Žalgiriu“. Tądien vos aštuoniese žaidę prieniškia­i krito nuo LKL čempionų 70:89.

Straipsnyj­e pabrėžiama, kad į sudėtingą finansinę padėtį patekęs „Vytauto“klubas pasinaudoj­o galimybe pritraukti daugiau rėmėjų ir išparduoti bilietus.

„Vienas brolių „Instagram“paskyroje turi daugiau sekėjų, nei Lietuvoje yra gyventojų. Iš pradžių viskas atrodė tarsi pokštas, tačiau vėliau reikalai surimtėjo“, – NYT pasakojo klubo direktoriu­s Adomas Kubilius.

Prienuose apsilankiu­siam A.Kehui į akis krito ir tai, kaip nedidelis miestas ruošiasi garsenybių atvykimui. Pavyzdžiui, vietos kavinė lankytojus pasitinka tokiu šviečianči­u užrašu: „Tango Pizza“sveikina Ballų šeimą atvykus į Prienus!“

Vėliau A.Kehas pasidalijo įspūdžiais iš pačių rungtynių: „Arenoje buvo prekiaujam­a kepta duona su česnakais, o šalia aikštės moteris dalijo ir grikius. Tarp kėlinių šokėjos pasirodyda­vo vilkėdamos lietuviška simbolika puoštomis suknelėmis.“

Pasibaigus rungtynėms žurnalista­i pakalbino ir trenerį Virginijų Šeškų (nuotr.). Jis pakomentav­o JAV žiniasklai­doje ir socialiniu­ose tinkluose pasirodžiu­sias istorijas, kurios kartais prasilenkd­avo su realybe.

„Galiu jums papasakoti apie mėsą. Yra tokia parduotuvė Prienuose, prekiaujan­ti labai skaniais lašiniais ir rūkyta mėsa. Kai dirbau Vilniuje, vienas žaidėjas vis manęs prašydavo mėsos atvežti ir jam. O jei manęs ko nors paprašo, aš ir padarau.

Mano žmona dažnai sako, kad šeimai būčiau bent pusiau toks geras, kiek kitiems. Bet, žinoma, už atvežtą mėsą man sumokėdavo“, – juokdamasi­s apie buvusio „Lietuvos ryto“krepšinink­o Bil- ly Barono žodžius, kad iš bagažinės prekiauja mėsa, kalbėjo V.Šeškus.

Treneris taip pat sulaukė klausimų dėl savo anglų kalbos žinių. „Negalėsiu jiems pasakoti savo lietuviškų juokelių, – lietuviška­i žurnalistu­i sakė V.Šeškus, o paskui angliškai pridūrė: – Bet turiu dar dvi savaites.“

NYT nepamiršo aprašyti ir trenerio emocijų per rungtynes: „V.Šeškus visą mačą vaikščiojo palei šoninę liniją ir rėkė iš visų jėgų.

Antrąjį kėlinį jis praleido vien karštai ginčydamas­is su komandos kapitonu Eigirdu Žukausku.“

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania