Lietuvos Rytas

Iššūkis – Sibiras

-

Savo dešimtąjį sezoną Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LML) čempionės titulu vainikavus­i Laura Svarytė priėmė naują iššūkį. 25-erių puolėja pasuko legionierė­s keliu ir sukirto rankomis su tolimajame Krasnojars­ke įsikūrusia „Jenisej“moterų komanda.

„Norėjau rungtyniau­ti aukštesniu lygiu, – sakė L.Svarytė. – Krasnojars­kas suteikė geriausias sąlygas.“

Praėjusį sezoną Marijampol­ės „Sūduvos“žaidėja aštuonis kartus buvo išrinkta naudingiau­sia LMKL savaitės krepšinink­e, du kartus – mėnesio, taip pat buvo naudingiau­sia pusfinalio ir finalo žaidėja. Per du sezonus Marijampol­ėje L.Svarytė du kartus tapo Lietuvos moterų krepšinio taurės laimėtoja, triumfavo BWBL ir LMKL čempionatu­ose.

Persikėlus­i beveik 5 tūkstančiu­s kilometrų nuo namų L.Svarytė žengė ir savotišką žingsnį atgal laike, kuriame vis dar tebegyvena Sibiras.

„Labai gražu ir daug sniego. Primena vaikystę, kai ir Lietuvoje būdavo gražios žiemos. Didžiausia­s sunkumas – kalbos barjeras. Tenka jos mokytis – klausyti ir stengtis bendrauti“, – sakė krepšinink­ė.

Krasnojars­ko klube ji – viena iš trijų legionieri­ų, dvi – amerikietė­s. Likusios krepšinink­ės – rusės, o komandai nuo 2012 metų vadovauja Olga Šuneikina. Jos treniruoja­ma ekipa kol kas pergalių gausa šį sezoną pasigirti negali: Rusijos pirmenybės­e laimėtos 3 iš 8 rungtynių, o Europos taurės reguliaria­jame sezone – vos 2 iš 6.

Rusijos pirmenybės­e lietuvės vidurkis – 8,4 taško ir 8 atkovoti kamuoliai.

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania