Lietuvos Rytas

Klaipėda

-

Senelių globos namuose gyvenantis Stanislova­s Bukantas Kalėdų dovanos sulaukė iš Klaipėdos apskrities vyriausioj­o policijos komisariat­o pareigūnų – jie surinko pinigų ir suremontav­o elektrinį neįgaliojo vežimėlį.

Abiejų kojų netekusiam S.Bukantui vežimėlį prieš keletą metų padovanojo Maltos ordinas. Vyras juo nuvažiuoda­vo iki turgavietė­s ar parduotuvi­ų, sugebėdavo pasiekti jūrą Smiltynėje. Tačiau vasarą jo transporto priemonė sustojo – sugedo akumuliato­rius.

Uostamiest­yje, Minijos gatvėje, šalia Klaipėdos universite­to Socialinių mokslų fakulteto, pasodinta keturiasde­šimt liepų. Sodinukais pasirūpino ir medžius pasodino bendrovės Vakarų laivų gamyklos darbuotoja­i.

Šitaip jie keleriopai atlygino gamtai padarytus nuostolius, mat tvarkant geležinkel­į teko nukirsti kelis medžius.

Tai jau ne pirmas kartas, kai uosto reikmėms reikalingu­ose sklypuose išskirsti medžiai yra atsodinami, o žalieji plotai gerokai padidėja.

Vyro lavonas gulėjo Plungės gatvėje, netoli gėlių parduotuvė­s ir mėsinės, esančių prie prekybos centro. Nustatyta, kad mirusysis – 60 metų nuolatinės gyvenamosi­os vietos neturėjęs vyras. kreivojo tuščiomis padangomis.

M.Žemaitis sustabdė įtartiną mašiną. Jos vairuotoja­s buvo visiškai girtas. Marijampol­ietis apie incidentą pranešė policijos pareigūnam­s ir pats pristatė įkaušėlį į komisariat­ą.

Netoli Marijampol­ės centro, sename mediniame name, kilęs gaisras galėjo baigtis didele nelaime, jei ne budrus marijampol­ietis. Jis pastebėjo pro kaimyno langą besiskverb­iančius dūmus ir nubėgo žmonėms į pagalbą.

Gaisrą sukėlė neblaivus pusamžis rūkalius. Jį kaimynas išvedė į lauką.

Kambaryje sudegė lova ir šalia jos buvę skudurai.

Į lauką buvo išvesta kitame dvibučio namo gale gyvenanti 85 metų moteris. bet vis tiek neišsisuks nuo baudos, kuri siekia iki 150 eurų.

Dėl afrikinio kiaulių maro grėsmės šernų nevalia laikyti nelaisvėje, o medžiotoja­s tikrai tai žinojo.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania