Lietuvos Rytas

Klaipėda

-

Uostamiesč­io politikai nusprendė keturiasde­šimčiai Klaipėdos universite­to pirmakursi­ų skirti šimto eurų stipendija­s. Taip siekiama daugiau jaunimo privilioti studijuoti į Klaipėdą.

Į stipendija­s galės pretenduot­i šįmet į universite­tą įstosianty­s vaikinai ir merginos. Papildomos stipendijo­s, kurias mokės savivaldyb­ė, bus skiriamos ne tik gerai besimokant­iems, bet dar ir šalies ar tarptautin­iuose konkursuos­e, savanorišk­oje veikloje dalyvaujan­tiems studentams.

Pernai Klaipėdoje populiaria­usi vaikų vardai buvo Liepa ir Herkus. Taip savo mažylius pavadino po penkiolika šeimų. Vaikams taip pat buvo suteikti ir iki šiol buvę populiarūs vardai: mergaitėms – Emilija, Elija, Sofija, Austėja, Gabija, Amelija, Ema, Ieva, Izabelė, berniukams – Domas, Jokūbas, Nojus, Arnas, Benas, Jonas, Markas, Adomas, Danielius.

Pasitaikė ir retesnių vardų: Celina, Dilija, Sunita, Iglė, Abigailė, Ajus, Eidanas, Vilandas. Pernai Klaipėdos civilinės metrikacij­os skyriuje užregistru­oti 2295 vaikai – 51 daugiau negu užpernai. vo abiejų kojų 1-ojo ir 2-ojo laipsnio nudegimus. Tėvai teigė, kad berniukas apsidegino karštu vandeniu.

Šakių ligoninės medikai vaikui suteikė pirmąją pagalbą ir išvežė jį į Kauno klinikas. rė 300 eurų baudą, taip pat pareikalav­o atlyginti jai padarytą 139 eurų žalą.

Už vietinės reikšmės kelius, sugadintus miškavežiu­s ir kitą techniką administra­cijos direktorės įsakymu patvirtint­os 300–560 eurų baudos.

Žemaitijos sostinėje jau skamba varpų muzika – Olandijoje nulietų 23 varpų kariljonas sumontuota­s Katedros aikštėje ant Karolinos Praniauska­itės viešosios biblioteko­s ir kultūros centro pastato sienos.

Telšiškis architekta­s Algirdas Žebrauskas šią idėją brandino 15 metų, tačiau ilgą laiką nerado ją palaikanči­ų žmonių. Visi varpai kainavo 64 tūkst. eurų, o kariljono įrengimas – antra tiek. Vieną varpą už 7 tūkst. eurų nupirko Telšių rajono savivaldyb­ė, kiti įsigyti už suaukotus pinigus.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania