Lietuvos Rytas

Latvis nežais ilgai

-

NBA naktis buvo itin skaudi dviem geriausiem­s Baltijos šalių aukštaūgia­ms – Jonui Valančiūnu­i ir Kristapui Porzingiui. Lietuvis susižeidė lengviau, o latvis patyrė sunkią traumą.

„New York Knicks“klubas namuose 89:103 pralaimėjo „Milwaukee Bucks“komandai, tačiau daug skaudesnė šeimininka­ms buvo K.Porzingio (nuotr.) netektis.

22 metų 221 cm ūgio latviui sezonas baigtas – jam plyšo kairio kelio raiščiai.

K.Porzingis traumą gavo, kai antrajame kėlinyje atliko dėjimą per varžovų komandos žvaigždę Giannį Antetokoun­mpo. Latvis labai nesėkminga­i nusileido ant parketo, o nuo jo jau nebepakilo. Kelio skausmus aukštaūgis jautė ir anksčiau, dėl to jis buvo praleidęs ir keletą rungtynių.

Niujorko komanda vylėsi pakovoti dėl vietos atkrintamo­siose varžybose, tačiau pagrindini­o aukštaūgio trauma sujauks tokius planus.

„Su K.Porzingio trauma praradome ir pasitikėji­mą savimi. Šis žaidėjas – tai didelė dalis to, ką mes darome. Deja, varžovų užuojautos tokioje situacijoj­e negausime“, – kalbėjo „Knicks“komandos strategas Jeffas Hornacekas.

„Knicks“su 23 pergalėmis ir 32 pralaimėji­mais Rytų konferenci­joje užima 11-ąją vietą.

„Toronto Raptors“(37 ir 16) namuose 111:91 nukovė Rytų konferenci­jos lyderę „Boston Celtics“(39 ir 16) ekipą, tačiau rungtynes baigė be J.Valančiūno.

Trečiajame kėlinyje kovodamas dėl atšokusio kamuolio lietuvis nesėkminga­i nusileido ant parketo ir susižeidė kairę čiurną. Aukštaūgis iš karto neprašė keitimo ir dar pabuvo aikštėje, tačiau vėliau sėdo ant suolo, o sužeista koja buvo nuolat masažuojam­a. Į aikštę jis nebegrįžo, tačiau pagalbos ir nereikėjo, nes „Raptors“turėjo solidžią dviženklę persvarą.

J.Valančiūna­s aikštėje spėjo pabūti 21 minutę ir surinkti 2 taškus bei 7 atkovotus kamuolius. bai gražių šou dalykų mes negalime parodyti, o ir krepšinink­ai įprastai žaisdavo tie patys.“

Siekdama įnešti įvairovės LKL keitė tokio pobūdžio rungtynių modelius. Nuo klasikinio „Rytai“prieš „Vakarus“ar lietuviai prieš legionieri­us iki „Vilkai“prieš „Erelius“ar jungtinė „Žalgirio“ir „Lietuvos ryto“komanda prieš geriausius kitų LKL klubų žaidėjus. Pokyčiai didelių vaisių nedavė. Žiūrovų susidomėji­mas dideliu rezultatyv­umu ir silpna gynyba pasižymėju­siais mačais blėso.

„Europoje tokios rungtynės tikrai nėra įdomios ar reikalingo­s, – sakė „Lietuvos ryto“sporto direktoriu­s Linas Kleiza, pats per karjerą žaidęs Turkijos ir Graikijos lygų žvaigždžių mačuose. – NBA yra visai kitas lygis ir to mačo reikšmė visai kita. Lietuvoje neturime tokių žvaigždžių, kurios trauktų daug žiūrovų į arenas žiūrėti tokio pobūdžio rungtynių.“ cm ūgio puolėjas atvyko iš Adelaidės „36ers“komandos, o iš viso yra atstovavęs net devynių valstybių klubams, įskaitant Japonijos ir Pietų Korėjos.

2015–2016 m. sezoną A.Wigginsas žaidė „Ventspils“klube, per FIBA Europos taurės turnyro rungtynes pelnydavo po 7,9 taško ir atkovodavo po 6,2 kamuolio per 23 minutes aikštėje.

„Mums pasisekė, kad pavyko susitarti su šiuo žaidėju, – lkl.lt sakė „Dzūkijos“vadovas Antanas Sakavickas. – Jis gali rungtyniau­ti ir lengvojo, ir sunkiojo krašto puolėjo pozicijose, taip pat ir centro pozicijoje. Jis turi patirties, žaidęs aukšto lygio komandose.“

„Dzūkijos“naujokas debiutavo vakar nukeltose LKL rungtynėse su „Šiauliais“, o vėliau dzūkų laukia du iš eilės mūšiai su Klaipėdos „Neptūnu“– šeštadienį per LKL čempionato rungtynes Alytuje, o antradienį šios komandos susikaus Klaipėdoje per Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfin­alį.

 ??  ??

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania