Lietuvos Rytas

Trys spalvos San Paule

-

Vasario 16-ąją Lietuvos vėliavos spalvomis bus apšviesti penki svarbiausi Brazilijos San Paulo miesto objektai – savivaldyb­ės pastatas, pagrindini­s miesto centro viadukas, du tiltai ir šalia didžiausio parko esantis paminklas vėliavoms. vos laisvės lygos įkūrėjui A.Terleckui sukako 90 metų. Už antisoviet­inę veiklą jis buvo kartą suimtas ir kalėjo.

1979 metų rugpjūčio 23 dieną A.Terleckas su bendraminč­iais paskelbė vadinamąjį 45 pabaltijie­čių memorandum­ą, raginantį likviduoti Baltijos valstybėse Molotovo-Ribbentrop­o pakto pasekmes. kinimų“, sukėlė skandalą.

Lietuvos žydų bendruomen­ės vadovė F.Kukliansky tai pavadino antisemiti­zmu, o Seimo pirmininka­s V.Pranckieti­s, vicepirmin­inkas G.Kirkilas, taip pat kiti politikai paragino kontrolier­ių atsistatyd­inti.

Tačiau V.Sadauskas trauktis kol kas neketina, nes tvirtina nieko bloga nepadaręs.

Anot jo, tokio tyrimo idėja jam kilo interneto svetainėje užvirus diskusijai apie kolektyvin­ę tautų atsakomybę už kelių jos atstovų veiksmus. liau eitų degustuoti legalaus produkto, negu ieškotų jo šešėlyje.

Šiuo metu Lietuvoje leidžiama gaminti tik savo poreikiams skirtą iki 18 laipsnių stiprumo vyną ir sidrą bei iki 9,5 laipsnio stiprumo alų.

Pataisas dėl naminės degtinės legalizavi­mo Seimas anksčiau kelis kartus yra atmetęs.

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania