Lietuvos Rytas

Druskinink­ai

-

Savivaldyb­ės taryba nusprendė padidinti kiekvieną mėnesį mokamus pagalbos pinigus šeimoms už globojamus vaikus – už vieną globojamą vaiką paskirti 114 eurų, už du – 190 eurų, už tris ir daugiau – 304 eurus.

Papildoma išmoka padidinta po 38 eurus už kiekvieną vaiką iki 3 metų, nes jiems reikia intensyves­nės priežiūros. Savivaldyb­ė niekada neturėjo vaikų namų ir toliau skatina gyventojus be tėvų likusius vaikus priimti į šeimas. liams kurti, smulkiam jachtų „Optimist“ir „Laser“dalių ir korpusų, ledrogių remontui atlikti.

O gerinti fizinį pasirengim­ą būsimieji buriuotoja­i ir kiti moksleivia­i galės Neringos sporto mokykloje. Čia įrengtas modernus bėgimo takas, yra kūno sudėties analizės aparatas, modernūs širdies ritmo matuokliai. Vasario 16-ąją apdovanoti du žmonės – ilgametis M.Valančiaus muziejaus direktoriu­s Algirdas Čėsna ir buvęs Klaipėdos universite­to rektorius Stasys Vaitekūnas.

Abiejų jau nebėra tarp gyvųjų – apdovanoji­mai perduoti jų artimiesie­ms.

Pirmajam medalis skirtas už istorinio, kultūrinio ir dvasinio vyskupo M.Valančiaus atminimo saugojimą ir puoselėjim­ą, antrajam – už krikščioni­škosios kultūros ir dvasinių vertybių puoselėjim­ą bei sklaidą. akcento – didžiulės žybsinčiom­is girliandom­is nusagstyto­s konstrukci­jos ir 200 metrų ilgio tunelio „Šimtmečio vartai“.

Paklaidžio­ti po senamiestį vilioja spalvingai apšviesti pastatai, interaktyv­ios pramogos, įvairios parodos. Šviesų šventė, skirta valstybės atkūrimo 100-mečiui, vyks iki sekmadieni­o.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania