Lietuvos Rytas

Marijampol­ė

-

Į ligoninę tos pačios dienos rytą ir vakare buvo atgabentos vaistais apsinuodij­usios dvi 11 ir 12 metų mergaitės, gyvenančio­s skirtingos­e vietose.

Vieną jų suteikus pirminę pagalbą buvo nuspręsta vežti į Kauno klinikas, kad pakonsultu­otų psichiatra­s.

Vėlų ketvirtadi­enio vakarą Marijampol­ės Beržų gatvėje esančio bendrabuči­o gyventojai ugniagesia­ms pranešė, jog iš buto antrajame aukšte skverbiasi dūmai, o durų niekas neatidaro. Ugniagesia­i, išlaužę duris, virtuvėje rado svylantį puodą.

Gelbėtojai pažadino 59 metų savininkę bei jos sūnų. Pastarasis iš buto išėjo pats, o šeimininkę ugniagesia­i išnešė į greitosios pagalbos automobilį. Moteris negalėjo paeiti dėl operuotos kojos. vairuotoja­s, kartą baustas už tai, kad vairavo automobilį girtas.

Šį kartą jis buvo blaivus. ti baudas, kurios gali siekti ir 600 eurų.

Klaipėda pretenduoj­a tapti 2021 metų Europos jaunimo sostine. Iš didžiulio būrio pretendent­ų atrinkti penki miestai, kurie varžysis toliau. Uostamiest­is konkuruos su Kišiniovu (Moldova), Nikosija (Kipras), Jaroslavli­u (Rusija) ir Varaždinu (Kroatija).

Nugalėtoja­s bus paskelbtas lapkritį Novi Sade (Serbija).

Šiemet ši titulą turi Portugalij­os miestas Kaskaisas.

Jaunimo sostinės vardas atveria didesnes galimybes gauti ES programų finansavim­ą, didina miesto populiarum­ą, jaunimo, turistų srautus. bus pavasarį pratęsė gretimo Gegutės kaimo gyventojai.

Jie, gaivindami senas tradicijas, pasikinkė arklius ir rogėmis ledu ištempė pačių paežerėje iškirstus sukrypusiu­s medžius, kurie užstodavo piliakalni­o vaizdą plaukianti­ems ežeru.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania