Lietuvos Rytas

Velykos – Kaune

-

Milano „Olimpia“klubui priklausan­tis Mantas Kalnietis (nuotr.) grįžo į Lietuvą, tačiau čia neužsibus – krepšinink­as gimtajame Kaune tiesiog sutiks Velykas.

Italijos klubo trenerio Simone Pianigiani schemose vietos neradęs ir šį sezoną, ko gero, nebežaisia­ntis 31-erių gynėjas pastaruoju metu yra tarsi atskirtas nuo komandos.

Būtent todėl lietuvis šį savaitgalį, kai „Olimpia“žais rungtynes su Emilijos Redžo „Grissin Bon“, ir gali leisti gimtinėje.

„Grįžau tik Velykų atostogų, o po to vėl vyksiu į Milaną“, – lrytas.lt sakė M.Kalnietis.

Žaidėjas teigė, jog nežino, ar penktadien­į atvyks į „Žalgirio“areną, kurioje žalgirieči­ai principini­ame Eurolygos mūšyje kausis su Maskvos CSKA.

Nors vasario mėnesį buvo pasirodę gandų apie kelių ekipų susidomėji­mą galimybe išsinuomot­i M.Kalnietį, krepšinink­as jau žvalgosi į vasarą.

M.Kalnietis su „Olimpia“klubu turi galiojanči­ą sutartį iki 2019 metų vasaros su galimybe ją pratęsti dar metams. Tačiau italams tai brangiai kainuotų – neoficiali­ai teigiama, kad M.Kalnietis per sezoną gauna 380 tūkst. eurų, tad klubui tektų atseikėti apie milijoną eurų.

Į Milaną M.Kalnietis persikėlė 2016 metų sausį, kai jo sutartis buvo perpirkta iš „Žalgirio“. Šiame Eurolygos sezone gynėjas per 16 minučių vidutinišk­ai pelno 4,5 taško, atlieka 2,1 rezultatyv­aus perdavimo.

Be M.Kalniečio, Milane žaidžia dar du lietuviai – Artūras Gudaitis ir Mindaugas Kuzminskas.

„Antrasis kėlinys buvo labai blogas, tačiau mes neturime tiek jėgos, kad galėtume sulaikyti Kyrylą Fesenką. Turėjome dvigubinti gynybą prieš jį, bet jis yra patyręs žaidėjas, puikiai skirstė kamuolį, o metikai tuo pasinaudoj­o, – teigė „Juventus“treneris Žydrūnas Urbonas. – Antrojoje rungtynių pusėje gelbėtis jau buvo per vėlu.

Mums labai pakenkė traumos: neturėjome Kenny Gaineso, o Anthony Irelandas žaidė su nuskausmin­amųjų injekcija. Avelino komanda buvo stipresnė.“

Per abejas rungtynes nė viena komanda nė sykio nepirmavo dviženkliu skirtumu.

G.Petronytė per atsakomąją dvikovą žaidė rezultatyv­iai, bet nelabai patikimai. 195 cm ūgio vidurio puolėja per 25 min. pelnė 12 taškų ir atkovojo 6 kamuolius, tačiau atakavo gana netaikliai (4/9 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 4/6 baudų), o paskutinę minutę dukart pataikė tik po vieną iš dviejų baudos metimų.

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania