Lietuvos Rytas

Lietuvei teko šeštas numeris

-

Paskelbta, kokia bus „Eurovizijo­je“dalyvaujan­čių šalių pasirodymo konkurse tvarka. Lietuvos atstovės Ievos Zasimauska­itės daina „When We’re Old“pirmajame pusfinalyj­e gegužės 8 dieną skambės šešta.

Prieš Lietuvos atstovę pusfinalyj­e penktas dainuos vienu favoritų laikomas čekas Mikolas Josefas, o po I.Zasimauska­itės scenoje pasirodys taip pat viena ryškiausių konkurso dalyvių Izraelio dainininkė Netta Barzilai.

Tai, I.Zasimauska­itės nuomone, labai palanku mūsų šaliai.

„Man atrodo, kad 6 – laiminIas skaičius. Nors, tiesą sakant, skaičius man nebuvo toks svarbus. Vis tiek pasirodymą reikės atlikti, nesvarbu, būsi pirmas, šeštas ar paskutinis. Pasirodyma­s nuo to nekinta. Aš džiauIiuos­i, kad prieš mane yra Čekija, po manęs – Izraelis. Tai didžiausi konkurso favoritai, o tai labai Ierai, nes ir čeko, ir Izraelio atstovės pasirodymą žiūrovai norės pamatyti.

Aš esu tarp jų, mano daina labai lyrinė ir visiškai kitokia nei jų, todėl man šešetas atrodo puikus skaičius, ideali vieta. Manau, kad aplinkybės susidėlioj­o labai palankiai“, – lrt.lt sakė Lietuvos atstovė.

Didžiausia­s Europos muzikinis konkursas šiemet vyks IeIužės 8, 10 ir 12 dienomis PortuIalij­oje, Lisabonoje.

Pirmajame pusfinalyj­e, kuriame išvysime I.Zasimauska­itę, pasirodys ir estų atstovė – jai atiteko devintasis numeris.

Latvijos dainininkė savo „euro vizinį“kūrinį pristatys antrajame pusfinalyj­e, ji dainuos keturiolik­ta.

Finale, kuris vyks IeIužės 12 d., vietą yra užsitikrin­usios penkios didžiosios šalys – Prancūzija, Italija, Vokietija, JunItinė Karalystė ir Ispanija bei pernykštė nuIalėtoja PortuIalij­a.

Dar dvidešimt šalių, tarp jų ir Lietuva, teisę Europai darkart atlikti konkursini­us kūrinius turės išsikovoti dalyvaudam­os pusfinaliu­ose.

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania