Lietuvos Rytas

Panevėžys

-

Kristaus Karaliaus katedros šventoriuj­e mirtis pakirto ten dirbusį 44 metų vyrą. Susmukusį nelaimėlį pastebėjo katedros kiemsargis ir valytoja.

Iškviesti medikai be gyvybės ženklų gulintį vyrą gaivino apie 40 minučių, bet veltui. Jiems teliko patvirtint­i jo mirtį.

Vyriškis pagal viešųjų darbų programą katedroje tvarkė aplinką. Čia jis dirbo apie savaitę. Mirtis jį pakirto vos tik atėjusį į darbą. Vyras net nebuvo spėjęs pasiimti šluotos.

Ateities gatvėje gyvenančiu­s panevėžieč­ius išgąsdino iš penkto aukšto kliokianti­s vanduo. Jis sunkėsi pro sienas, lubas ir užtvindė žemiau esančius butus.

Žmonės skambino į duris, bet vieniša sena šeimininkė jų neatidarė. Nekėlė ji ir telefono ragelio.

Įtarę, kad moteris mirė, o bute trūko vamzdis, žmonės paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą.

Kopėčiomis į butą per langą patekę ugniagesia­i gelbėtojai šeimininkę rado gyvą. Ji gulėjo vonioje, pilnoje vandens.

Garbaus amžiaus moteris tiesiog nebepajėgė išlipti iš vonios. jusius klausimus, sprendė galvosūkiu­s, rungėsi sporto varžybose, atliko vaizdo užduotis.

Rezultatus vertino uniformuot­i policinink­ai ir policijos simbolis – šunelis Amsis. mis spalvomis šviečia prie Dailiųjų amatų mokyklos ir puoš visus Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio metus. Direktoria­us A.Švirmicko idėją per porą savaičių įgyvendino būsimieji keramikai su savo mokytojais.

Iš degto molio sukurtos gėlės, žolynai, kiti tradicines verbas primenanty­s elementai, kai kurie dengti ir glazūra, buvo suverti ant metalinių strypų, o panorėjus tuos derinius tarsi lego detales bus galima keisti vietomis ir kurti naujus.

Per du mėnesius daugiau kaip 300 alytiškių pasiskundė savivaldyb­ei ir seniūnijom­s dėl prasto komunalini­ų atliekų surinkimo, kai ankstesnį šios paslaugos tiekėją „Ekonovus“nuo vasario 1 dienos pakeitė mažesnę paslaugos kainą penkeriems metams pasiūliusi ir naują konkursą laimėjusi bendrovė „VSA Vilnius“.

Už nekokybišk­as paslaugas po kelių pokalbių savivaldyb­ė nutarė taikyti jos tiekėjui 11 tūkstančių eurų baudą. o po to, įtardama, jog gyvūnėlis buvo tyčia užmuštas, apie įvykį pranešė policijai.

Negyvėlį teko iškasti, nes pareigūnam­s reikia surašyti gaišenos tyrimo aktą. Veterinara­i aiškinasi, kodėl katinas nugaišo.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania