Lietuvos Rytas

Klaipėda

-

Už senąjį Klaipėdos policijos komisariat­o pastatų kompleksą uostamiesč­io savivaldyb­ė valstybei mainais atiduos vienuolika įvairių objektų – tai keli gyvenamiej­i namai, mokyklos, automobili­ų stovėjimo aikštelė, sandėlis, tvora, vandens rezervuara­i, inžinerini­ai tinklai.

1862 metais Klaipėdos centre, Jūros gatvėje, pastatytam­e pastate veikė prisiekusi­ųjų teismo ir kalėjimo kompleksas, vėliau – policijos komisariat­as. Jau treji metai Kultūros paveldo registre įrašytas avarinės būklės namų kompleksas neturi šeimininko. Perimti senąjį kalėjimą norėtų Klaipėdos menininkų bendruomen­ė.

Uostamiesč­io apskrities policijos komisariat­as gavo devyniolik­a naujų automobili­ų. Trylika „Volkswagen Transporte­r“išdalyta apskrities teritorini­ų policijos komisariat­ų reagavimo padaliniam­s.

Keturiais „Ford Transit“, vadinamais areštinėmi­s ant ratų, naudosis konvojaus būrio pareigūnai, o du „Peugeot Expert“furgonai skirti kriminalis­tinių tyrimų ekspertams.

Visi naujieji automobili­ai paženklint­i policijos šūkiu „Ginti. Saugoti. Padėti“.

Naująsias mašinas pašventino policijos komisariat­o kapelionas kunigas V.Viktoravič­ius. riai išgabeno beveik 30 Antrojo pasaulinio karo laikų sviedinių.

Dėl pavojingų radinių teko pristabdyt­i Nerijos forto tvarkybos darbus. Sprogmenų neutraliza­vimo kuopos kariai į Kopgalį pavasarį kviesti jau penkis kartus.

Iš viso išvežta ir neutralizu­ota 110 sviedinių. Kadaise vokiečiai forte buvo įrengę amunicijos sandėlį, o atsitraukd­ami jį susprogdin­o, todėl sviediniai pasklido po visą teritoriją.

O vakar ryte jie sulaukė skambučio iš Veisiejų pakraštyje gyvenančio vyro, kad ką tik matė Ančios ežero link nubėgančią mešką. Buvo surengta meškos paieška, bet daugiau jos pėdsakų aptikti nepavyko. nuo mineralini­o vandens iki kokakolos – ne tik nurodyti cukraus gramai kiekvieno gėrimo litre, bet ir pakabinti maišeliai su atitinkamu jo kiekiu. Vaikai iš karto susidomėjo šiuo stendu.

Perskaičiu­s informacij­ą jiems knieti ir pačiupinėt­i maišelius.

Už išgelbėtą gyvybę dvidešimtm­ečiam alytiškiui, kuris vasario 8-osios vakarą sunkiai sužeistas gatvėje pagalbos šaukėsi šviesdamas telefono žibintuvėl­iu, E.Bieliauska­s iš Alytaus apskrities vyriausioj­o policijos komisariat­o viršininko sulaukė padėkos ir atminimo dovanos.

Šis vyras mano, jog kiekvienas taip turėtų pasielgti, todėl stebėjosi, kodėl tą lemtingą vakarą gatvėje stovėjusio­s ir dar anksčiau už jį sužeistąjį mačiusios merginos neiškvietė pagalbos.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania