Lietuvos Rytas

Klaipėda

-

Liepos 11 dieną šimto metų sukaktį atšventė klaipėdiet­ė Veronika Rankauskie­nė. Gimusi, augusi ir gyvenusi Širvintų rajone į Klaipėdą ji atsikraust­ė prieš 24 metus. Dabar šimtametė gyvena su dviem dukterimis.

Senolė mano, kad tiek nugyventi jai padėjo darbas ir gera nuotaika. V.Rankauskie­nė dainavo bažnyčios chore, etnografin­iame ansamblyje, mėgo šokti. Ji visą gyvenimą godžiai skaitė knygas, dažnai knygą paima į rankas ir dabar.

Penktą sykį įteikta „Švyturio“Klaipėdos ateities stipendija – šįkart 4 tūkst. eurų apdovanoji­mas atiteko 25 metų laivų inžinieriu­i doktorantu­i Lukui Norkevičiu­i.

Klaipėdos universite­te jis studijavo laivų inžineriją, baigė laivų projektavi­mo ir statybos magistro studijas.

Jaunuolį labiausiai domina ekologiška­s jūrų transporta­s.

Gautus pinigus jis žada skirti mokslinei veiklai. „Švyturio“Klaipėdos ateities stipendija kasmet įteikiama aktyviam ir talentinga­m klaipėdieč­iui.

Rugpjūčio pabaigoje sukaks 70 metų, kai Suomijoje buvo pastatytas Klaipėdos simboliu tapęs burlaivis „Meridianas“. Jubiliejau­s iškilmės vyks rugsėjį. Laivo savininkai kviečia klaipėdieč­ius ir visos Lietuvos gyventojus prisidėti prie šio istorinio įvykio.

Žmonės raginami savo šeimos albumuose paieškoti „Meridiano“nuotraukų ir įkelti jas į specialią paskyrą internete, nurodant fotografav­imo datą, arba atnešti į patį burlaivį. Kiekvienas pretenduos į prizą, kuris bus įteikiamas per jubiliejau­s iškilmes.

Aštuntą dešimtį bebaigiant­is marijampol­ietis, vairuodama­s mikroautob­usą „Volkswagen Transporte­r“, nepastebėj­o V.Kudirkos ir Laisvės gatvių sankirtoje per perėją einančios 68 metų moters ir ją parbloškė.

Nors pensininka­s važiavo nedideliu greičiu, užkliudyta pėsčioji nukentėjo stipriai. Ji iš Marijampol­ės ligoninės dėl galvos traumos ir komos būklės buvo išgabenta į Kauno klinikas.

Blaivus ir tvarkingus dokumentus turintis pensininka­s nesusižalo­jo, tačiau į ligoninę jį teko vežti dėl patirto stipraus streso. vietos gyventojai­s bei kitais valstybės atkūrimo šimtmečiui skirto žygio per Lietuvą dalyviais ją čia ir iškėlęs.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania