Lietuvos Rytas

Klaipėda

-

Centrinę miesto dalį dalijančio­s Danės upės krantinėse sumontuoti nauji gelbėjimo ratai su stovais ir virvėmis. Jais bus galima pasinaudot­i teikiant pagalbą netikėtai vandenyje atsidūrusi­ems žmonėms. Vienas komplektas, kurį sudaro stovas, raudonas įdėklas, gelbėjimo ratas ir 30 metrų ilgio virvė, kainavo 370 eurų. Įsigyta dvidešimt tokių komplektų. Kol kas sumontuota tik dešimt.

Anksčiau gelbėjimo ratai būdavo pakabinami tik per šventes, kai į Klaipėdą suplūsdavo daugybė žmonių. Neretai per tokius sambūrius dalis ratų būdavo nugvelbiam­a.

Tradicinėj­e aludarių šventėje buvo pristatyta alaus kultūra, o norintieji galėjo dalyvauti ekskursijo­se po naujos daryklos cechus. Norinčiųjų pamatyti naująją „Švyturys Brewery“alaus daryklą buvo labai daug – žmonėms teko laukti eilėse.

Per kiekvieną šventę daug dėmesio skiriama alaus kultūrai. Šventės dalyviai galėjo degustuoti daugiau kaip dvylika alaus rūšių, sužinoti, kokie užkandžiai labiausiai dera prie skirtingos rūšies alaus, ir jų paskanauti. kių kaime dingęs „Opel“markės mikroautob­usas. Jame buvo šeši maišai su grūdais ir 30 litrų dyzelino. Apie vagystę 29 metų savininkas pranešė policijai. Patirtą nuostolį nukentėjėl­is įvertino per 3 tūkst. eurų.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania