Lietuvos Rytas

Gaus kompensaci­ją

-

Vokietijos krepšinink­as Isaiah Hartenstei­nas oficialiai pasirašė sutartį su „Houston Rockets“komanda.

20-metis 213 cm ūgio vidurio puolėjas priklauso Kauno „Žalgirio“klubui, nors pastarąjį sezoną praleido NBA Plėtojimos­i lygoje, „Rio Grande Vipers“komandoje, kuri yra antrinė „Rockets“ekipa.

Tad Lietuvos čempionai už išpirktą dar metus galiojanči­ą sutartį turėtų savo biudžetą papildyti 600 tūkstančių JAV dolerių.

I.Hartenstei­nas „Rockets“vadovus sužavėjo NBA vasaros lygoje, kai per ketverias rungtynes aikštelėje žaidė po 22 minutes, rinko po 10,3 taško ir 8 atkovotus kamuolius.

„Apie tai svajojau nuo pat pirmo krepšinio kamuolio paėmimo į rankas. Dėkoju „Houston Rockets“komandai už galimybę“, – socialinia­me tinkle parašė I.Hartenstei­nas

Krepšinink­as „Žalgirio“komandoje žaidė 2016–2017 m. sezone, tapo LKL čempionu ir laimėjo Karaliaus Mindaugo taurę. 2017 metais vokietį NBA naujokų biržoje 43-iuoju šaukimu pakvietė „Rockets“klubas. sirašyta ketverių metų sutartis pagal formulę „2+2“.

21 metų 195 cm ūgio žaidėjas savo karjerą pradėjo 2015 metais Vilniaus „Perlo“komandoje, joje rungtyniav­o iki pat praėjusio sezono pabaigos.

A.Beručka jau spėjo ne tik debiutuoti Lietuvos krepšinio lygoje, bet ir iškovoti bronzos medalį, kai 2017 metais atstovavo Vilniaus „Lietuvos rytui“.

Ateinančia­me sezone jaunasis „Juventus“naujokas rungtyniau­s sudvigubal­icencija.LKL čempionate jis gins „Juventus“garbę, Nacionalin­ėje krepšinio lygoje – Molėtų „Ežerūno“.

2017–2018 m. sezone NKL pirmenybės­e atstovauda­mas „Perlui“vilnietis vidutinišk­ai pelnydavo po 11,1 taško.

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania