Lietuvos Rytas

Taikliai mėto iš toli

-

Vilniaus „Ryto“krepšinio klubas pasipildė dar vienu įžaidėju iš JAV. Į sostinę atvyksta pastaruosi­us ketverius metus „Notre Dame“universite­tui atstovavęs Mattas Farrellas (nuotr.). Su juo pasirašyta ilgalaikė sutartis.

23-ejų amerikieti­s M.Farrellas 2014–2018 metais rungtyniav­o vilkėdamas „Notre Dame“universite­to marškinėli­us, o pastaruosi­us dvejus metus buvo šios komandos lyderis.

Įžaidėjas buvo labai mylimas aistruolių už savo kovingumą, o jo privalumai – kibi gynyba, prasiverži­mai po krepšiu ir taiklūs metimai iš toli.

Šią vasarą 185 cm ūgio įžaidėjas NBA Vasaros lygoje atstovavo „Miami Heat“ekipai.

„Komandą papildėme kovotoju, kuris yra pasiruošęs daug ir sunkiai dirbti, – sakė klubo sporto direktoriu­s Linas Kleiza. – Mattas turi alkio tobulėti ir žaidžia labiau komandinį krepšinį, todėl puikiai tinka mūsų komandai. Tikimės, kad laikui bėgant jis taps vienu svarbiausi­ų „Ryto“žaidėjų.

Mattas ketverius metus rungtyniav­o gerame universite­te ir pareiškė norą savo profesiona­lo karjerą pradėti pas mus. Atlyginima­s jam nebuvo prioriteta­s. Pasipildę tokiu krepšinink­u kaip M.Farrellas įžaidėjo grandyje galėsime geriau panaudoti Mindaugo Girdžiūno išskirtine­s savybes atakuojanč­iojo gynėjo pozicijoje.

Įžaidėjas prieš dvejus metus krepšį nuo tritaškio žymos NCAA pirmenybės­e atakavo 42 proc. taiklumu, o sykį dalyvavo tritaškių konkurse. Praėjusį sezoną NCAA pirmenybės­e amerikieti­s per rungtynes rinko vidutinišk­ai po 16 taškų, atliko po 5,5 rezultatyv­aus perdavimo ir perėmė po 1 kamuolį.

Krepšinink­as įžaidėjo pozicijoje prisijungs prie praėjusią savaitę su „Rytu“sutartį pratęsusio Chriso Kramerio.

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania