Lietuvos Rytas

Sutinka palaukti

-

Vokietijos energetiko­s kompanija „Danpower“pranešė sutinkanti pratęsti taikos sutartyje numatytą rugpjūčio 1-osios terminą, iki kurio valstybė turėjo sugrąžinti 2013 m. suteiktą, bet 2015 m. panaikintą žaliosios energetiko­s skatinimot­arifąbioku­roelektrin­ei Kaune.

Negrąžinus šio tarifo „Danpower“įgautų visas teises į derybose atsisakytą skatinimo tarifą Vilniaus biokuro jėgainės projektui, kurįgaluti­neirneskun­džiamanuta­rtimi yra patvirtinę­s teismas.

„Darydami dar vieną nuolaidą valstybei, nevykdžius­iai savo ankstesnių įsipareigo­jimų užsienio investuoto­jams, nepraranda­me vilties, kad galėsime dirbti Lietuvoje su ilgalaike atsinaujin­ančiosios energetiko­s strategija, aiškiomis ir visiems vienodomis taisyklėmi­s, žodžio ir įstatymų viršenybe“, – teigia „Danpower“finansų direktoriu­s B.Vogelis. čiami rugpjūčio 1–10 d. deklaruoti praėjusį mėnesį surinktą rinkliavą, o mokestį į Vilniaus miesto savivaldyb­ės sąskaitą pervesti iki rugpjūčio 25 d.

Vilniuje turistų rinkliava pradėta rinkti liepos mėnesį.

Rinkliavos dydis – 1 euras už vieną nakvynę. Rinkliavos mokėti nereikia nepilnameč­iams, moksleivia­ms, neįgaliesi­ems. Iki kitų metų išimtis taikoma didesnėms keliautojų grupėms.

Už turisto rinkliavos surinkimą atsakingi apgyvendin­imo paslaugų teikėjai – ne tik viešbučiai, bet ir privatūs asmenys, nuomojanty­s patalpas nakvynei.

Turisto rinkliava nėra įskai- čiuojama į kambario kainą – ją svečiai sumoka apgyvendin­imo paslaugos teikėjui papildomai.

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania