Lietuvos Rytas

Surado centrą

-

„Šiauliai“surado, kas žais vidurio puolėjo pozicijoje. Prie komandos naujajame sezone prisidės Floridos valstijoje (JAV) gimęs Ronaldas Delphas.

Su 25 metų krepšinink­u pasirašyta dvejų metų sutartis.

Šiemet „Florida Atlantic“universite­tą baigusio 213 cm ūgio R.Delpho komanda „Owls“rungtyniav­o pajėgiausi­oje NCAA grupėje („Conference USA“), bet į atkrintamą­sias varžybas nepateko.

Būsimasis „Šiaulių“centras buvo svarbiausi­as savo ekipos žaidėjas. Jis praėjusį sezoną sužaidė 31 rungtynes, per jas aikštėje praleido po 29,4 minutės, pelnydavo po 14,7 taško, atkovodavo po 8,7 kamuolio, blokuodavo po 2 varžovų metimus.

Ši R.Delpho statistika po sezono neliko nepastebėt­a – jis buvo išrinktas į trečiąją simbolinę savo konferenci­jos komandą.

„Žaidimo principai ir šį sezoną išliks tie patys – mums reikalingi aukšti žmonės, kurie gali pataikyti iš toliau. Praėjusį sezoną Laurynas Birutis žengė į priekį, kai pradėjo mesti būdamas toliau nuo krepšio. Ronaldas, kiek jį matėme, drąsiai meta iš vidutinio nuotolio ir pataiko. Be to, yra aukštas, gerai kovoja dėl kamuolių. Būtent toks žaidėjas mums yra reikalinga­s“, – teigė „Šiaulių“strategas.

Pasak komandos vadovų, bus ieškoma dar vieno krepšinink­o, galinčio žaisti lengvojo ir sunkiojo krašto puolėjo pozicijose.

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania