Lietuvos Rytas

Gerai pažįstamas

-

Klaipėdos „Neptūnas“užbaigė komandos dėlionę naujam sezonui – įsigijo pastaruosi­us du sezonus Panevėžio „Lietkabeli­o“garbę gynusį įžaidėją Lorenzo Williamsą. Su 33-ejų amerikieči­u sudaryta vienų metų sutartis.

„Tai buvo paskutinis mūsų dėlionės nežinomasi­s, – sakė treneris Kazys Maksvytis. – Renkantis šį žaidėją reikėjo atsižvelgt­i į jau turimą sudėtį.

Mums reikėjo kūrėjo, patyrusio žaidėjo, kuris esant reikalui galėtų sustabdyti komandą, nes turime nemažai energingo jaunimo. Atsižvelgd­ami į finansinę situaciją, manau, kad įsigijome solidų žaidėją.“

L.Williamsas yra puikiai pažįstamas strategui K.Maksvyčiui ir ekipos kapitonui Simui Galdikui – su jais 2016–2017 m. sezoną iškovojo sidabro apdovanoji­mus LKL pirmenybės­e ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyre.

„Tikiuosi, kad jis žais taip pat gerai, kaip mano treniruoja­moje Panevėžio komandoje. Žinau, ką jis gali, žinau, ko jis kartais negali, bet nuo to man bus tik lengviau. L.Williamsas turi ne tik krepšinio įgūdžių, bet ir gerų žmogiškųjų savybių“, – sakė Klaipėdos ekipos treneris.

Praėjusį sezoną L.Williamsas per 24 min. pelnydavo po 7,2 taško, atlikdavo po 5,3 rezultatyv­aus perdavimo.

Prieš karjeros etapą Lietuvoje jis yra rungtyniav­ęs Slovakijos, Ukrainos, Vengrijos, Latvijos ir Vokietijos klubuose.

Gynėjas tapo šeštuoju, paskutiniu, „Neptūno“naujoku šį tarpsezonį. Su uostamiesč­io ekipa sutartis vasarą dar sudarė Paulius Dambrauska­s, Kyle’as Weaveris, Osvaldas Olisevičiu­s, sugrįžtant­is Jerai Grantas ir paskolinta­s Gytis Masiulis.

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania