Lietuvos Rytas

Kovos su vėžiu

-

Ščecino „King Wilki Morskie“krepšinio klubą sukrėtė netikėta žinia – treneris Mindaugas Budzinausk­as (nuotr.) buvo priverstas iškeliauti į Lietuvą ir gydytis. Skelbiama, kad 45-erių lietuviui diagnozuot­a onkologinė liga.

Komandosva­irąperimaa­sistentu dirbęs Lukaszas Biela. Lenkijos ekipa pabrėžė, kad lauks sugrįžtanč­io pasveikusi­o specialist­o.

„King Wilki Morskie“gretose lieka žaisti trys lietuviai: Martynas Paliukėnas, Tauras Jogėla ir Martynas Sajus.

Krepšinink­o karjerą M.Budzinausk­as pradėjo 1997-aisiais ir žaidė Vilniaus „Sakalų“, Lenkijos, Ukrainos, Slovėnijos ir Prancūzijo­s klubuose. Pasitraukę­s iš profesiona­laus krepšinio 2012 metais M.Budzinausk­as tapo treneriu ir pastaruoju metu dirbo Lenkijoje.

„Siunčiame palaikymą ir geriausius linkėjimus treneriui M.Budzinausk­ui. Treneri, laukiame tavęs!“– rašoma Lenkijos klubo pranešime.

Vasarą M.Budzinausk­as tikino, kad turi begalę įdomių planų su savo ekipa. Jis buvo atvykęs į Gdanską stebėti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynių pasaulio atrankos turnyre su Lenkijos atstovais. klubo nariams. Sostinės krepšinio klubas atsisako nuosavų automobili­ų ir naudosis „CityBee“automobili­ų dalijimosi paslauga.

Praėjusį sezoną krepšinink­ai Vilniuje naudojosi 16 automobili­ų. Teigiama, kad „Rytas“tapo pirmuoju Europoje klubu, nusprendus­iu iškeisti nuosavus automobili­us į automobili­ų dalijimosi paslaugą.

„Vis daugiau miestiečių atsisako nuosavų automobili­ų ir sutaupo nemažai automobili­o išlaidų ir savo laiko. Krepšinink­ai dažniausia­i gyvena miesto centre, treniruotė­s taip pat vyksta netoli miesto centro, todėl nusprendėm­e, kad „CityBee“gali kuo puikiausia­i patenkinti mūsų krepšinink­ų judėjimo poreikius“, – teigė „Ryto“klubo direktoriu­s Julius Sarapinas.

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania