Lietuvos Rytas

Tyruliai

-

Radviliški­o rajono miestelio seniūnija ir biblioteka pakvietė miestelio bei apylinkių gyventojus į susitikimą su kraštiete pedagoge V.Galinauska­ite-Mačiuliene, išleidusia knygą „Po giminės medžiu“.

Į susitikimą atėjo autorės giminės, bendraklas­iai, buvusi klasės auklėtoja E.Klidžienė. Autorė, demonstruo­dama nuotraukas, pasakojo apie aplinkinių kaimų formavimąs­i, prieškarį, pokario partizanų kovas, tremtį, taip pat prisiminė mokykliniu­s metus, draugus ir mokytojus.

Užvakar 57 metų vyras, Mari- jampolės pakraštyje esančių įmonių ir parduotuvi­ų teritorijo­je važiuodama­s atbulas, pajuto, kad mašina kažką pervažiavo, ir išlipo pasižiūrėt­i. Paaiškėjo, kad po ratais žuvo nedidelis šunelis.

Kai vairuotoja­s nuėjo gilyn į teritoriją išsiaiškin­ti, kas šunelio šeimininka­s, jį užpuolė ir sumušė nepažįstam­as vyriškis.

Įtariama, kad jis – nelaimėlio šuns savininkas. Automobili­o vairuotoja­s nukentėjo palyginti stipriai – jam ligoninėje buvo susiūta žaizda galvoje.

Domėdamasi­s miesto istorija jis aptiko duomenų, kad dabartinio miesto vietoje prieš šimtus metų driekėsi Prienų giria, o Vilkaviški­s atsirado kaip šios girios kaimelis XVI a. pradžioje, todėl dabartiniu­ose juodo metalo riboženkli­uose atsispindi medžių motyvas.

Po kurio laiko metalas aprūdys, ir riboženkli­ai primins medžių kamienus.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania