Lietuvos Rytas

Liks Indianapol­yje

-

NBA klubas „Indiana Pacers“pasinaudoj­o išskirtine galimybe išlaikyti savo gretose Domantą Sabonį (nuotr.) dar vienam sezonui – 2019–2020 m. Tad 22-ejų krepšinink­as dar bent dvejus metus vilkės „Pacers“komandos marškinėli­us.

Pagal lietuvio naujoko sutartį jam tai bus ketvirtiej­i metai NBA. Prieš 2020–2021 m. sezoną D.Sabonis taps apribotu laisvuoju agentu, o pirmumo teisė išsaugoti jį savo gretose ir toliau priklausys „Pacers“.

D.Sabonis į Indianapol­į atvyko praėjusį sezoną, kai buvo iškeistas „Oklahoma City Thunder“ekipos. Pastaroji 2016 metų naujokų biržoje talentingą lietuvį pasikvietė 11-uoju šaukimu.

Pirmuosius dvejus metus NBA lygoje D.Sabonis uždirbo po 2,5 mln. JAV dolerių, šį sezoną alga padidės iki 2,7 mln., o kitą sezoną jis gaus 3,5 mln.

NBA sparčiai augant algoms tokia jauno ir stipraus žaidėjo kaina klubui yra itin geidžiama.

Praėjusį sezoną gerokai patobulėję­s Lietuvos rinktinės žaidėjas pelnydavo 11,6 taško ir atkovodavo 7,7 kamuolio.

Šią vasarą jis žaidė dvejas rungtynes Lietuvos rinktinėje, tačiau nepadėjo rugsėjo mėnesį atrankos mačuose, nes pasirinko rengimąsi naujam NBA sezonui.

„Prižiūrėja­u savo kūną, atsikračia­u šiek tiek riebalų, tad dabar tapau greitesnis, stipresnis, vikresnis. Jaučiuosi kur kas geriau. Dabar atrodau liesesnis, tačiau sveriu tiek pat“, – sezono išvakarėse sakė D.Sabonis. tomis sąlygomis, puikiu pasiruošim­u ir nekantrauj­a, kada galės aikštėje susitikti su savo stabu.

„LeBronas Jamesas yra mano idealas. Nekantrauj­u, kada galėsiu prieš jį žaisti“, – teigė krepšinink­as.

L.Dončičius teigė, kad priprasti naujoje aplinkoje nėra sunku, nes nuo savo šeimos jis dėl krepšinio atsiskyrė dar būdamas labai jaunas.

„Nuo savo šeimos atitrūkau, kai man buvo vos trylika, todėl nemanau, kad dabar yra labai sunku. Gyvenu penkios minutės nuo arenos, o tai puiku.

Norėčiau su komanda patekti į atkrintamą­sias varžybas. Taip pat norėčiau tapti Metų naujoku“, – teigė jis.

Praėjusį sezoną L.Dončičius Eurolygoje žaidė po 25 min., per jas pelnė po 16 taškų, atkovojo po 4,8 kamuolio, atliko po 4,3 rezultatyv­aus perdavimo. „Ežerūno“krepšinink­amspersiun­tė krepšinio batelių siuntą. Dovanotas apavas ir naujas, ir dėvėtas, tad keli internauta­i pasipiktin­o „nešviežia dovana“.

„Parėmė trečiojo pasaulio ubagus“, – paviešinus dovaną NKL feisbuke pasipiktin­o vienas internautų.

M.Kuzminskas prašė bendraklub­ių prisidėti prie paramos, o jie sutiko. Buvo surinkta apie 20 porų batų ir jie atkeliavo į Lietuvą.

Į klausimą, ar tai nenauji bateliai, pats M.Kuzminskas atsakė: „Visokie! Yra visiškai naujų, kiti bandyti 1–2 treniruote­s. Tiesiog visi geranorišk­ai davė tai, ką turėjo, dėl gražaus tikslo. Prisimenu, kad man būnant 17–18 metų buvo nerealu gauti tokių dovanų. Laikai kiti, tačiau realybė tokia pat dėl sportbačių kainos.“

Šių metų rugpjūtį buvęs krepšinink­as Saulius Kuzminskas tapo „Ežerūno“prezidentu, o Milane rungtyniau­jantis M.Kuzminskas priimtas į valdybą.

„Mindaugas sezono metu prie veiklos prisidės labiau epizodiška­i, – tada sakė S.Kuzminskas. – Jis prisidės savo patarimais ir aktyviai viską stebės iš šalies.“

 ??  ??

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania