Lietuvos Rytas

Užkopė į viršūnę

-

Mindaugas Lukauskis po savaitgali­o rungtynių tapo daugiausia kamuolių per visą LKL istoriją perėmusiu krepšinink­u.

39 metų puolėjas tai padarė 950 kartų ir aplenkė Robertą Giedraitį – ilgametis „Šiaulių“įžaidėjas lieka su 949 perimtais kamuoliais per karjerą LKL.

„Gavau kelis sveikinimu­s. Kai paklausiau, kokia proga, pasakė, kad esu geriausias vagis“, – šypsojosi Prienų „Skycop“ekipoje rungtyniau­jantis M.Lukauskis.

M.Lukauskis iš anksto nežinojo, kad gali tapti rekordinin­ku.

„Nė vienas rekordas nėra eilinis. Kiekvienam žaidėjui kiekvienas pasiekimas svarbus, ypač sužaidus tiek daug rungtynių“, – lkl.lt sakė M.Lukauskis.

Jis praėjusį sezoną tapo lygos rekordinin­kupagalsuž­aistasrung­tynes, o neseniai tapo penktuoju žaidėju, perkopusiu 5000 pelnytų taškų ribą.

M.Lukauskis ketvirtas lygos istorijoje pagal pelnytus taškus, devintas pagal atkovotus kamuolius ir antras pagal rezultatyv­ius perdavimus.

„Kartais kamuolys pats įkrinta į rankas, kartais jį pavagiu, – savo uoslę komentavo „Skycop“veteranas. – Turbūt turiu tą nuojautą: kartais pavyksta suprasti derinius ir nuspėti, kur bus perdavimas. Turiu kažką tokio, kas leidžia būti tuo vagimi.“

Šį sezoną M.Lukauskis perima po 1,3 kamuolio ir pagal šį rodiklį dalijasi 10-ąja vieta lygoje.

„Visur stengiuosi būti naudingas komandai ir nežiūriu į asmeninius rodiklius, – pripažino krepšinink­as. – Kartais nesiseka pulti, tada stengiuosi gintis, ir atvirkščia­i. Visi pasiekimai po truputį susideda. Daug metų praleista krepšinyje, tad manęs po truputį yra visose kategorijo­se.“

Šį sezoną puolėjas yra naudingiau­sias „Skycop“žaidėjas.

Jaunimo iki 20 metų kategorijo­je pirmavo Gytis Masiulis (653) ir Gabija Meškonytė (412), iki 18 metų – Deividas Sirvydis (874) ir Gabija Šegždaitė (490), iki 16 metų – Ąžuolas Tubelis (823) ir Audronė Zdanevičiū­tė (548).

Metų laureatai bus apdovanoti gruodžio 2-ąją.

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania