Lietuvos Rytas

Pripažino nuvertinę

-

22-ejų 208 cm ūgio Domantas Sabonis šį sezoną NBA pradėjo puikiai, todėl jį kritikavę skeptikai prisipažįs­ta klydę.

2016 metais 11-uoju šaukimu NBA naujokų biržoje pakviestu lietuviu krepšinio apžvalgini­nkai netikėjo, o dabar jį įtraukė tarp trijų žaidėjų, kurie naujokų biržoje buvo nuvertinti.

Teigiama, kad D.Sabonis yra daug geresnis, nei buvo manyta anksčiau.

„Tuomet maniau, kad D.Sabonis tebus trečias aukštaūgis kurioje nors NBA komandoje, tačiau turėjau labiau atkreipti dėmesį į 1922 minutes, kurias jis sužaidė Gonzagos universite­te.

Per daug dėmesio skyriau tam, kad jam trūko ūgio bei ilgų rankų, metimo iš toliau ir geresnės gynybos. Turėjau labiau žiūrėti į jo fizinius pajėgumus, žaidimą prie krepšio.

Maniau, kad jo metimai dažnai bus blokuojami, tačiau statistika parodė, kad taip nebuvo.

D.Sabonis puikiai pasinaudoj­a savo galimybėmi­s. Jis puikiai žaidžia prieš atsarginiu­s komandų žaidėjus, bet vis dar susiduria su bėdomis žaisdamas prieš tokius žaidėjus kaip Rudy Gobert’as.

Vis dėlto Domas man padėjo suprasti, kad, be fizinių duomenų, reikia atkreipti dėmesį ir į krepšinink­ų įgūdžius, žaidimo jutimą, kietumą“, – teigė ESPN apžvalgini­nkas Mike’as Schmitzas.

D.Sabonis šį sezoną vidutinišk­ai pelno po 13,9 taško, atkovoja po 8,7 kamuolio ir atlieka po 2,6 rezultatyv­aus perdavimo. Pagal atkovotus kamuolius D.Sabonis NBA lygoje yra 22-as.

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania