Lietuvos Rytas

Naujokas padėjo

-

Prienų „Skycop“komandos gretas papildė 29 metų 192 cm ūgio įžaidėjas Žygimantas Janavičius (nuotr.), jau rungtyniav­ęs šiame klube.

„Tai grynas įžaidėjas, jis mato, kam atiduoti perdavimą, gali komandą sustatyti, pradėti derinius. Jis mums turi padėti. Galbūt iš pradžių bus sunku, bet turėtų padėti“, – sakė Prienų ekipos treneris Virginijus Šeškus.

Praėjusių metų balandžio mėnesį krepšinink­ui trūko dešinio kelio raiščiai, įplyšo meniskas. Traumą išsigydęs Ž.Janavičius kartu su „Skycop“ekipa treniravos­i jau apie mėnesį, o galiausiai nuspręsta su įžaidėju sudaryti sutartį iki sezono pabaigos.

Iki traumos Ž.Janavičius žaidėBraun­šveigo„Lowen“komandoje. Praėjusį sezoną Vokietijos lygoje jis vidutinišk­ai rinkdavo po 5,8 taško, atlikdavo po 4 rezultatyv­ius perdavimus ir atkovodavo po 2,7 kamuolio.

Prienų ekipoje Ž.Janavičius žaidė jau 2012–2014 metais. Per du sezonus įžaidėjas vidutinišk­ai pelnydavo po 10,4 taško, atlikdavo po 4,3 rezultatyv­aus perdavimo, atkovodavo po 3,6 kamuolio.

Vakar Ž.Janavičius jau žaidė „Skycop“gretose ir pelnė 13 taškų per Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfin­alio pirmąsias rungtynes su Klaipėdos „Neptūnu“, kurios baigėsi 85:85.

 ??  ??

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania