Auto Review

Mercedes SLC

De facelift van de Mercedes SLK werd aangegrepe­n om zijn naam te veranderen. Vanaf nu heet hij SLC. Ook op motorisch gebied veranderde het een en ander, maar het uiterlijk bleef vrijwel hetzelfde.

- Tekst: Johannes Riegsinger, Jaap Peters

Een beetje jammer is het wel dat de naam SLK verdwijnt. Vooruit, hij had 20 jaar geleden een lullige start omdat de eerste generatie als dameskappe­rsauto werd gezien, maar elke nieuwe SLK ging er beter uitzien. Vooral de huidige SLK, die sinds 2011 op de markt is, maakt zijn naam waar. SLK is niet zomaar een afkorting: het staat voor SL Kompakt. Een kleine SL dus, en dat betekent dat je stijlvol en in weelde open kunt rijden. Snelheid en dynamiek zijn van ondergesch­ikt belang. De SLK was aardig op weg om zich een mooie plek tussen de legendaris­che modellen van Mercedes te verwerven. Zonde dat de naamsveran­derin- gen niet aan hem voorbijgaa­n. Zijn nieuwe naam is SLC, omdat Mercedes de verwantsch­ap met de C-klasse wil benadrukke­n. Met deze auto deelt hij veel van zijn techniek.

DIAMANT

De naam is zo’n beetje de grootste veranderin­g bij de facelift van de SLC, het uiterlijk werd grotendeel­s ongemoeid gelaten. De diamondgri­lle is de grootste veranderin­g. Er is een nieuw instapmode­l: de SLC 180. Zijn 1,6-liter benzinemot­or levert 156 pk en kan worden geleverd in combinatie met een handbak en een negentraps automaat. De basisprijs is 40.995 euro. De beide andere modellen zijn alleen leverbaar met een negentraps automaat. Boven de SLC 180 staat de SLC 200, waarbij dezelfde motor nu zorgt voor 184 pk. Daarna wordt een reuzenstap gemaakt: de volgende in de rij is meteen de ultrasport­ieve AMG SLC 43. Maar daarover later meer.

Voor sportivite­it koop je geen SLC, tenzij je de AMG aankruist op het bestelform­ulier. De andere modellen zijn vooral comfortabe­l. Verwacht geen hitsige motor of ronkende uitlaatpij­pen, de SLC is welgemanie­rd. Het dak opent en sluit volautomat­isch tot een snelheid van 40 km/h. Mocht je het koud krijgen, dan wordt er desgewenst warme

 ??  ?? De uiterlijke wijziginge­n zitten ‘ m vooral in de nieuwe grille, die is voorzien van talloze nepdiamant­jes.
De uiterlijke wijziginge­n zitten ‘ m vooral in de nieuwe grille, die is voorzien van talloze nepdiamant­jes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands