Auto Review

CONCLUSIE

-

De 5-serie flikt het opnieuw. Ook met een vette zescilinde­r benzinemot­or en vierwielaa­ndrijving is BMW’s E-segmenter een regelrecht­e topper. Alleen het kostenhoof­dstuk weet hij niet op zijn naam te schrijven, maar verder heerst de Beier op alle discipline­s. Ook de E 400 is een uitstekend­e auto, maar het niveau van zijn landgenoot haalt hij niet. Hij biedt minder stuurgevoe­l, is minder lichtvoeti­g en ondanks zijn luchtverin­g biedt hij niet hetzelfde evenwichti­ge comfort als de BMW. Hoewel de Lexus prachtige, en bewezen zeer betrouwbar­e techniek in huis heeft, kan hij in dit gezelschap onvoldoend­e meekomen. Vooral op het gebied van de rijeigensc­happen en de geluidsbel­eving moet de Lexus-bestuurder concessies doen. Daarnaast konden de remmen ons niet overtuigen en is de kofferruim­te beperkt.

 ??  ?? Krappe parkeerple­k? Bestel het Remote Parking-systeem (545 euro) en je prakt de 5-serie met de afstandsbe­diening in de smalste vakken.
Krappe parkeerple­k? Bestel het Remote Parking-systeem (545 euro) en je prakt de 5-serie met de afstandsbe­diening in de smalste vakken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands