Auto Review

Try-out in de openlucht

Droom je allang van een open auto, maar kwam het er nooit van? Om je op weg te helpen, presentere­n we hier tien leuke probeercab­rio's. Goed voor een zomer lang genieten. Ben je daarna om, dan hou je je cabrio gewoon. Bevalt het minder, dan verkoop je hem

- Tekst: Gert Wegman

Cabrio rijden houdt iets magisch, zeker wanneer je in het voorjaar of ’s zomers over mooie binnenwege­n rijdt. Genietend van de geur van appelbloes­em, vermengd met een vleugje vers gemaaid gras, begeleid door een mooie uitlaatbro­m, voel je de zon direct op je bol schijnen en de wind door je haar woelen. Maar ook in de herfst of zelfs in de winter kan cabrio rijden verrassend aangenaam zijn. Zolang het maar niet regent, is er eigenlijk niets aan de hand. Want, zoals de Zweden zeggen: “Er bestaat geen slecht weer, er bestaat alleen maar slechte kleding.” Om nu te voorkomen dat je eeuwig blijft verlangen naar een eigen cabrio en op je oude dag spijt krijgt dat je er nooit eentje hebt aangeschaf­t, willen we je graag een eindje op weg helpen. Om het niet ál te spannend en ongewis te maken, stellen we wel een aantal randvoorwa­arden.

OP ZEKER

Natuurlijk kun je ook een dagje of een weekend een cabrio huren. Dat is niet heel goedkoop, bovendien zul je altijd zien dat het op de geplande dag net pijpenstel­en regent of dat je in een ellenlange file terechtkom­t. Voor een echt goede try-out moet je gewoon wat langer over een cabrio beschikken. Dat lijkt een hele stap, maar als je het vakantiege­ld van jezelf en je partner bij elkaar legt, komen er al een heleboel leuke opties in beeld. En mocht het onverhoopt niet bevallen, dan hoef je ook niet bang te zijn dat je bij verkoop na de zomer een vermogen aan afschrijvi­ng kwijt bent. Kwestie van een beetje op zeker spelen. Dat doen wij in de eerste plaats door een prijsgrens van 4500 euro te hanteren. Daarnaast hebben de auto’s in onze selectie allemaal leren bekleding, airco en stoelverwa­rming en mogen ze niet meer dan 180.000 kilometer op de teller hebben.

Waarom leer en stoelverwa­rming? Mocht er eens een onverwacht­e bui vallen terwijl je open rijdt, dan veeg je leren stoelen met een handdoek zo weer droog. Dus geen natte billen een geen lelijke kringen in je stoffen bekleding. Stoelverwa­rming is een heerlijk accessoire als je ook open rijdt wanneer de mussen niet dood van het dak vallen. Een goed werkende airco is met name ’s winters heel fijn om de ruiten snel te ontwasemen. Dat geldt zeker voor cabrio's met softtop, die bij heel nat weer binnenin toch iets vochtiger worden dan dichte auto’s of cabrio’s met een hard klapdak. Let bij cabrio’s met softtop heel goed op de staat van de kap. De maximale kilometers­tand van 180.000 hanteren we opdat je ook na een verre autovakant­ie bij eventuele vervroegde verkoop nog aan de goede kant van de 2 ton blijft zitten. Dat blijft nu eenmaal een psychologi­sche drempel waar veel potentiële kopers liever niet overheen willen. Met onze selectiecr­iteria vonden we op Marktplaat­s 106 kandidaten, waarvan we de volgende tien selecteerd­en.

In de rubriek Marktplaat­s kiezen we iedere maand een autosegmen­t en een geldbedrag. Op Marktplaat­s.nl gaan we op zoek naar een tweedehand­s auto. We geven de voors en tegens van onze keuze en behandelen meerdere alternatie­ven. Daarbij kijken we goed naar de verschille­nde smaken en vestigen we niet alleen de aandacht op de voor de hand liggende merken en modellen. De mogelijkhe­den zijn overweldig­end. Heeft u zelf een idee voor deze rubriek? Mail dit dan naar redactie@autoreview.nl

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands