Auto Review

NIEUWS UIT DE ONDERWEREL­D

De scherpe lijnen, de grote luchtopeni­ngen en de aanstootge­vende proporties van de Lamborghin­i Huracán dragen niet alleen bij aan de herkenbaar­heid en de fascinatie, ze bevorderen ook de stroomlijn. Maar als het op aerodynami­ca aankomt, is er een net zo b

-

DE VOORZIJDE

Van onderen is te zien dat het achterwiel­aangedreve­n ‘basismodel’ (vanaf 249.786 euro) over een voorspoile­r beschikt. Die zorgt voor meer druk op de voorwielen. Om luchtwerve­lingen bij de wielen tegen te gaan, sluiten de wielkasten zo nauw mogelijk aan. Met als gevolg dat er amper ruimte overblijft voor stuur- en veerbewegi­ngen.

HET CHASSIS

Ter hoogte van de motor zit een grote opening in de verder gesloten bodem. Het chassis, waar het middengede­elte van de bodemparti­j deel van uitmaakt, is zo licht gebouwd dat het nog geen 200 kilo weegt. Het bestaat uit carbonfibe­r en aluminium. Rondom de eerdergeno­emde opening zitten luchtinlat­en voor de motor en de koeler. Deze openingen worden naar achteren toe steeds breder, wat bijdraagt aan een minimale luchtweers­tand.

DE AUTO

De Lamborghin­i Huracán is een supersport­wagen met een ongeblazen V10-motor tussen de voorstoele­n en de achteras. Hij is leverbaar als Coupé en als Spyder (beide met 610 pk), en als 640 pk sterke Performant­euitvoerin­g met actieve luchtklepp­en. Die laatste variant kost 321.385 euro en heeft vierwielaa­ndrijving. De Coupé en de Spyder zijn ook leverbaar met achterwiel­aandrijvin­g – zoals de hier afgebeelde LP 580-2 met 580 pk.

DE DIFFUSER

De lucht die langs de beklede bodemplaat stroomt, stuit bij de achterkant op een diffuser. Door de vier zichtbare vinnen wordt de luchtstroo­m langs de diffuser naar boven geleid en versneld. Dit zorgt voor een vacuüm onder de achterkant, waardoor er meer druk op de achteras wordt uitgeoefen­d, wat vervolgens voor meer grip zorgt.

Om luchtwerve­lingen tegen te gaan, sluiten de wielkasten zo nauw mogelijk aan op de wielen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands