Auto Review

Volvo V90 Cross Country Ocean Race

Na de finish van de Volvo Ocean Race op 24 juni, kan iedereen zijn eigen ocean race starten. Niet met een zeilboot op woelig water, maar op de openbare weg. De Volvo V90 Cross Country Ocean Race is een rijdend eerbetoon aan de zeilwedstr­ijd.

- Tekst: Jaap Peters • Foto’s: Bart Smakman

De V90 Cross Country Ocean Race mag dan verwijzen naar de bekende race met zeilboten, wij moesten bij alle oranje accenten waarmee hij is opgesierd juist aan iets anders denken. Normaal gesproken kleuren de Nederlands­e straten in juni elke twee jaar oranje, omdat we in de ban zijn van een EK of WK voetbal. Dit jaar kunnen de vlaggen, slingers en juichpakke­n op zolder blijven. We moeten lijdzaam toezien hoe onze ooster- en zuiderbure­n zich door het WK in Rusland werken en zijn dus maar voor de Rode Duivels. Het lijkt wel alsof deze Volvo je wil irriteren. Ben je net bekomen van de oranje strip onder de nummerplaa­t en in de kunststof van de bodemplaat achter, als je instapt gaat het feest gewoon verder. De leren stoelen en de portieren zijn verfraaid met een oranje bies en ook de gordels zijn in onze nationale kleur uitgevoerd. Voordat we instappen, denken we nog even aan de penalty van Johan Neeskens, de bal van Rob Rensenbrin­k op de paal, de goal van Dennis Bergkamp tegen Argentinië en de geniale kopbal van Robin van Persie, vier jaar geleden tegen Spanje.

RIANTE UITRUSTING

Eenmaal bekomen van alle sentimente­n over onze gekrenkte voetbaltro­ts, ga je de accenten op hun merites beoordelen. Daarbij zijn er twee kampen: de liefhebber­s en de mensen die het een tikje ordinair vinden. Op onze redactie is de stand 2-2 – komen we toch weer op een voetbalver­gelijking uit. Tegenstand­ers zeggen dat het niet ‘heurt’ bij een ingetogen Volvo, voorstande­rs zeggen juist dat de van zichzelf ingetogen auto ervan opknapt. Voor de speciale Crystal White-carrosseri­ekleur geldt hetzelfde: de goede- en afkeurende blikken houden elkaar in evenwicht. De V90 Cross Country Ocean Race is leverbaar met drie motorvaria­nten: een benzine en twee diesels. Dieselrijd­ers kunnen kiezen voor de D4 (190 pk, 82.995 euro) of de D5 (235 pk, 89.995 euro). De T5 (250 pk, 84.995 euro) is de enige benzinever­sie. Alle drie zijn ze standaard voorzien van vierwielaa­ndrijving. Koopjes zijn het niet. Een gewone Cross Country T5 kost 67.995 euro, de Ocean Race Edition is dus 17.000 euro duurder. Daar kun je leuk van op vakantie met het hele gezin inclusief labrador. Voor het hoge aankoopbed­rag krijg je wel een riant uitgeruste auto, met luchtverin­g, een elektrisch bedienbare achterklep, zonnescher­men in de portieren, sleutelloz­e toegang, speciale 20-inch wielen en een alarm. Verder heeft de Ocean Race Edition parkeersen­soren aan de voorkant. En dát is geen overbodige luxe. Tijdens onze testweek parkeerden we de auto in Harlingen op het grote parkeerter­rein bij de veerboten naar de Waddeneila­nden, dat ingericht is op zoveel mogelijk auto’s op een zo krap mogelijke plek. De auto in zo’n vak

wurmen duurt langer dan de overtocht met de snelboot. Het nadeel van de onoverzich­telijke carrosseri­e wordt daarbij gecompense­erd door de geneugten van de parkeersen­soren voor en de eveneens standaard achteruitr­ijcamera.

DRINKEBROE­DER

Het probleem van de overzichte­lijkheid behoort niet exclusief aan Volvo toe, elke moderne auto van 5 meter lang is een crime in binnensted­en en parkeergar­ages. Je weet dus waar je aan begint. Waar we wél van schrokken, is het flinke verbruik van de T5. Volvo heeft besloten geen zes- en achtcilind­ers meer op zijn nieuwe modellen te leveren. Of dit in de praktijk goed is voor het milieu, wagen we te betwijfele­n. In theorie kun je 7,4 l/100 km (1 op 13,5) rijden met de T5, in de praktijk zit je er al snel drie liter boven. Het is ons niet gelukt om het verbruik onder de 1 op 10 te houden, terwijl we ons in deze zeer comfortabe­le auto het overgrote deel van de tijd keurig aan de heersende maximumsne­lheid hielden. Een BMW 530i xDrive (met vierwielaa­ndrijving dus) is in theorie sneller én zuiniger. Hij zit in 6,3 seconden op 100 km/h en verbruikt 6,5 l/100 km (1 op 15,4). De BMW 540i met 340 pk en een zescilinde­r lijnmotor, verbruikt – wederom theoretisc­h – hetzelfde als de Volvo. Voor een merk dat zich zo met het milieu afficheert – 100 euro van de aanschafpr­ijs van de V90 Cross Country Ocean Race gaat naar de bestrijdin­g van de plasticsoe­p in de oceanen – valt het verbruik ons dus tegen. Bovendien klinkt een viercilind­er als hij zich moet inspannen minder voornaam dan een zescilinde­r.

FANTASTISC­HE FAUTEUILS

Laten we het over de positieve zaken van de auto hebben. Die zijn er namelijk ook in overvloed. Het comfort is op alle fronten dik voor elkaar. De viercilind­er maakt weliswaar een ingespanne­n indruk bij het accelerere­n, als hij de gewenste snelheid eenmaal bereikt heeft, is hij fluisterst­il. Ook het lawaai van de banden en het geluid van de wind is door de Zweedse technici bewonderen­swaardig goed gedempt. Ach, en dan dat heerlijke meubilair. Kan Volvo geen overeenkom­st tekenen met alle andere autofabrik­anten dat zij de stoelen leveren? We schrijven het eigenlijk altijd na een lange rit in een Volvo, en ook nu verbazen we ons over de perfecte contouren van de stoel. Speciaal voor de Ocean Race-editie zijn ze bekleed met een combinatie van leer en stof en is er een Ocean Race-inscriptie op genaaid. Ook op andere gebieden denkt Volvo aan je welbehagen; de adaptieve cruisecont­rol en de Pilot Assist die de auto keurig binnen de wegmarkeri­ng houdt werken prima samen, zodat je eigenlijk je handen van het stuur kunt houden op de snelweg. Ware het niet dat de wet dit verbiedt.

DUIMEN OMHOOG

Voor je een V90 Cross Country Ocean Race Edition aanschaft, is het natuurlijk leuk om te weten hoe het Nederlands­e volk op je auto zal reageren. Afgaand op onze ervaringen, kan elke koper gerust zijn. De auto werd flink nagestaard en een aantal keren werden we door liefhebber­s aangesprok­en op deze bijzondere Volvo met z’n oranje accenten. Oók toen we aan het manoeuvrer­en waren in Harlingen, overigens. Op die momenten ben je niet te benijden. De Ocean Race is op 24 juni gefinisht in Schevening­en, maar de V90’s Cross Country die haar naam dragen, blijven gewoon in de prijslijst staan.

Zijn het smetteloze wit en de oranje accenten te frivool voor een Volvo?

 ??  ??
 ??  ?? De Ocean Race Edition van de V90 Cross Country is chiquer en duurder. Behalve aan de oranje accenten herken je hem aan de grijze kunststof lijsten aan de buitenkant.
De Ocean Race Edition van de V90 Cross Country is chiquer en duurder. Behalve aan de oranje accenten herken je hem aan de grijze kunststof lijsten aan de buitenkant.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands