Auto Review

MILIEU/KOSTEN

-

Je ziet de bui al hangen: Insignia GSi met torenhoge BPM. Dit is het testonderd­eel waarop we voor de zoveelste keer overwegen om naar België of Duitsland te verhuizen. Of elk ander land waar een CO2-uitstoot van 188 g/km niet door de overheid wordt gestraft met een aderlating. Als je de Opel Insignia Sports Tourer GSi koopt, en dit is geen grap, gaat er meer geld naar de Nederlands­e overheid dan naar Opel zelf. Aanzienlij­k meer zelfs. De auto kost 74.999 euro, terwijl hij voor pakweg 32 mille van de band rolt. Dat is trouwens 2000 euro minder dan de nettoprijs van de BMW 320d xDrive Touring. Voor 55.847 euro wisselt de BMW met 136 gram CO2 van eigenaar. Wat vervolgens ook niet helpt, zijn de hogere brandstofk­osten van de Opel, het duurdere onderhoud en zijn minder florissant­e afschrijvi­ng. De verzekerin­gspremie en de wegenbelas­ting vallen ook iets hoger uit dan bij de BMW, maar dat doet er vast niet meer toe. De enkeling die zijn zinnen heeft gezet op de Insignia GSi betaalt nu eenmaal de absolute hoofdprijs. Tenzij hij in België woont, daar kosten de Insignia en de 3-serie evenveel.

De remwaarden van de Insignia GSi liggen op Porsche-niveau.

 ??  ?? De kofferbak van de BMW (495 tot 1500 liter) is in alle opzichten kleiner. Een inhoud van 560 tot 1665 liter. Spullen van 2 meter lang zijn geen probleem in de Opel.
De kofferbak van de BMW (495 tot 1500 liter) is in alle opzichten kleiner. Een inhoud van 560 tot 1665 liter. Spullen van 2 meter lang zijn geen probleem in de Opel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands