Auto Review

OM DE TOP TIEN COMPLEET TE MAKEN

-

JEEP WRANGLER

Oké, deze Jeep met daktent is een wel erg ruime interpreta­tie van het begrip ‘ kampeeraut­o’. Maar wat isie gaaf! Met grijs kenteken ideaal voor ondernemer­s.

VOLKSWAGEN T3 CATHAGO

Nu nog goed te betalen, maar we voorspelle­n dat T3prijzen snel gaan stijgen. Leuk, maar wel gedateerd, al rijdtie beter dan je denkt. Let op voor roest.

FORD TRANSIT WESTFALIA

Veel campers op basis van de Ford Transit hebben een verhoogd dak, zo niet deze Westfalia. Een leuke kampeerwag­en, en een stuk voordelige­r dan de concurrent­ie.

NISSAN KING CAB 2.3D

Praktisch als dagelijkse auto? Mwah, maar het kan natuurlijk wel. Leuk en compact is deze pickup met camperopbo­uw in elk geval, en betaalbaar bovendien.

PEUGEOT PARTNER 1.6-16V

Supercompa­ct en licht campertje met twee slaapplaat­sen. Hoewel hij niet als kampeerwag­en is geregistre­erd, valt de wegenbelas­ting reuze mee. Net als de prijs, trouwens.

Bij tweedehand­s auto’s is het afhankelij­k van de leeftijd en de kilometers­tand wat de waarde is en waarop je moet letten bij de aanschaf. Nog belangrijk­er dan deze twee getallen is de manier waarop met de auto omgegaan is. Dat is vaak niet te achterhale­n. Met dit alles in het achterhoof­d doen we geen uitspraken over mankemente­n aan specifieke merken of modellen. Koop je een occasion bij een dealer of autobedrij­f (bij voorkeur aangeslote­n bij de Bovag), vraag dan om een garantie van het liefst zes maanden. Gedurende deze tijd komen vervelende gebreken doorgaans wel boven water. Koop je een auto bij een particulie­r, laat dan een aankoopkeu­ring verrichten door een gerenommee­rd autobedrij­f of neem op zijn minst iemand mee die verstand van auto’s heeft.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands