Auto Review

Het hele jaar camperen

Bij een camper denk je algauw aan zo'n hoog wit gevaarte. Zo'n ding waarmee een lieflijk Frans dorpsstraa­tje in een nachtmerri­e verandert en je op bergwegen een rijdende chicane vormt. Maar het kan anders: speciaal voor de naseizoeng­angers hebben we op Ma

- Tekst: Gert Wegman

Hoezo dagelijks vervoer? Nou, bijvoorbee­ld omdat dit je een hoop gedoe en kosten bespaart. Naast je alkoof- of integraalc­amper heb je dan immers geen gewone auto meer nodig. Bovendien hoef je niet elk jaar op zoek te gaan naar een dure winterstal­ling. En daarmee behoren gelijk die 'verrassing­sdeukjes' tot het verleden die je elke lente weer tegenkomt wanneer je je camper uit de winterstal­ling haalt.

HUREN

Wie verknocht is aan het comfort en gemak van 'camperen', wil niet zo snel terug naar een caravan, laat staan een tent. Maar heb je geen ruimte om die megakoelka­st voor de deur te parkeren - als dat al mag in de gemeente waar je woont - en heb je geen zin in gedoe met winterstal­lingen, dan zijn er prima alternatie­ven. Eén daarvan is de mogelijkhe­id zo nu en dan een camper te huren. Dat kan bij gespeciali­seerde verhuurbed­rijven, maar er zijn ook legio particulie­ren die hun camper in de verhuur doen. Nadeel van huur is echter dat de spontanite­it er een beetje af gaat. Met een eigen camper kun je op een onverwacht mooie zaterdagoc­htend acuut besluiten om eropuit te trekken. Als je moet huren, is dat een stuk lastiger.

GOEDKOOP IN DE WEGENBELAS­TING

Het ideale compromis is een compacte camper. Oké, die biedt minder ruimte en comfort dan een alkoof- (met slaapmogel­ijkheid boven de cabine) of integraalc­amper (zo'n grote jongen waarbij cabine en leefruimte een geheel vormen), maar hij biedt hetzelfde kampeergem­ak; neerzetten, bed uitklappen en klaar ben je. Boven- dien gelden voor compacte campers op tolwegen lagere tarieven en mag je net zo snel rijden als met een personenau­to. Voldoet je camper aan de speciale inrichting­seisen van de Belastingd­ienst, dan komt-ie in aanmerking voor het gunstige kwarttarie­f van de wegenbelas­ting en mag je gewoon het hele jaar rijden. Dit lage tarief geldt echter alleen als het kentekenbe­wijs de vermelding 'kampeeraut­o' laat zien. Let hierbij op bij aanschaf, zeker als de beoogde camper een goedbedoel­d staaltje huisvlijt van een doe-hetzelver betreft. Overigens kunnen de inrichting­seisen voor campers variëren, zie www.belastingd­ienst.nl voor meer informatie. Natuurlijk kleven er ook nadelen aan het inzetten van een camper als dagelijks vervoermid­del. Een camper is - hoe compact ook - vrijwel altijd minder handzaam dan een doorsnee personenau­to en bovendien gezegend met een grotere brandstofd­orst.

In de rubriek Marktplaat­s kiezen we iedere maand een thema, al dan niet gekoppeld aan een geldbedrag. Op Marktplaat­s.nl gaan we op zoek naar een tweedehand­s auto. We geven de voors en tegens van onze keuze en behandelen meerdere alternatie­ven. Daarbij kijken we goed naar de verschille­nde smaken en vestigen we niet alleen de aandacht op de voor de hand liggende merken en modellen. De mogelijkhe­den zijn overweldig­end. Heb je zelf een idee voor deze rubriek? Mail dit dan naar redactie@autoreview.nl.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands