Auto Review

Het laatste nieuws uit de autowereld

De nieuwe Kia Sorento, die in de zomer van 2020 in Nederland te bewonderen is, krijgt een stekker. Hij komt als gewone hybride én als plug-inhybride. Met stekker dus. En dat is voor het eerst.

-

Eerst over de Kia Sorento Hybrid. Deze heeft een 1,6-liter benzinemot­or met 180 pk, die samenwerkt met een elektromot­or die goed is voor 60 pk. Samen leveren ze 230 pk en 350 newtonmete­r. Schakelen hoef je niet zelf te doen, de Sorento Hybrid heeft standaard een automaat met zes versnellin­gen. Al ziet de Sorento eruit als een terreinbeu­l die heel goed buiten de gebaande paden kan rijden, de praktijk is anders. De Sorento Hybrid heeft ‘slechts’ voorwielaa­ndrijving. Details over de Kia Sorento Plug-in Hybrid (de stekkerver­sie dus) worden in een later stadium bekendgema­akt.

Einde dieselverh­aal

Met de nieuwe Sorento neemt Kia nadrukkeli­jk afscheid van de dieselmoto­r. De generatie die nu nog in de prijslijst achter in deze uitgave van Auto Review staat, is namelijk alleen maar als diesel te koop. Ook het uiterlijk van de Kia Sorento is flink veranderd. Let vooral op de grote grille, die ze bij Kia al een tijdje ‘tiger nose grille’ noemen. De led-koplampen zijn in de grille geïntegree­rd. Kia wilde de Sorento ook wat sportiever maken, met kortere overhangen en een langere neus. Nog een opvallend detail: de zogenaamde schouderli­jn van de auto loopt helemaal van de motorkap door tot aan de achterlich­ten.

Ook als zevenzitte­r

De nieuwe Kia Sorento wordt standaard geleverd als vijfzitter, maar tegen bijbetalin­g kun je hem ook met zeven zitplaatse­n bestellen. Met vijf zitplaatse­n is er plek voor 910 liter bagage. Reis je met zeven personen, dan belooft Kia dat je 32 procent meer bagageruim­te hebt dan nu. Achter de derde zitrij kun je nog 179 liter bagage kwijt. De Kia Sorento is ruim 4,80 meter lang en heeft een wielbasis van 2,80 meter. Die maten komen vrijwel overeen met de afmetingen van de huidige Kia Sorento.

Titanic

Op het dashboard is ‘digitaal’ het codewoord: je kijkt uit over twee grote digitale schermen. Het instrument­arium meet ruim 12 inch, het centrale touchscree­n meer dan 10 inch. Een Mood Lighting System verlicht op subtiele wijze het interieur, zodat je in de Sorento die ene beroemde Titanic-scène kunt naspelen ... als je dat wilt. De nieuwe Kia Sorento arriveert deze zomer in Nederland. Dan maakt Kia ook de prijzen bekend. Wat we al wel weten, is dat Kia op de Sorento 7 jaar fabrieksga­rantie biedt. Net als bij de andere modellen van het Zuid-Koreaanse merk.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands