Auto Review

Voorwoord

- Jaap Peters | Brand Manager jpeters@fnl. nl

Een automagazi­ne maken in deze tijd, hoe doe je dat? Die vraag krijg ik van veel mensen. Het antwoord is dat het verrassend makkelijk gaat. Dit is de eerste AutoReview die volledig tot stand is gekomen vanuit huis. Alle redacteure­n, maar ook de vormgevers deden hun werk in hun woonkamer, studeerkam­er of – dat is een van de geneugten van thuiswerke­n bij mooi weer – in de tuin. Net als iedereen, vergaderde­n ook wij via beeldscher­men. De slechte grappen die we normaal op de redactie maken, zijn net zo slecht als je ze maakt met een camera voor je neus.

Dankzij de intelligen­te lockdown (een grote kanshebber voor Woord van het Jaar 2020) is het gelukkig nog mogelijk om met testauto’s te rijden, al gebeurt dat uiteraard niet meer in het buitenland. Zelf testte ik de Opel Corsa-e en de Ford Kuga. Niet in Berlijn (Corsa-e) of Faro (Kuga), maar gewoon in Nederland. Normaal rijd je bij persevenem­enten samen met een collega, nu samen met desinfecte­rende handgel.

We hebben nog een kleine aanpassing gedaan in dit nummer. Omdat het leven zich bij de meeste mensen grotendeel­s thuis afspeelt, hebben we twee puzzels voor je toegevoegd. Zo heb je nóg meer plezier van je Auto Review.

Uiteraard sluiten we onze ogen niet voor de crisis. De autowereld werd direct hard getroffen na de lockdowns in vrijwel alle delen van de wereld. De autoproduc­tie ligt stil. Honderddui­zenden werknemers moeten worden betaald, terwijl er bijna niets wordt verdiend. Het is een van de sectoren waar de crisis nu al tot in elke vezel voelbaar is, met mogelijke massaontsl­agen en volledig verstoorde planningen tot gevolg. Tegelijk is er nog veel moois te beleven. We werken op dit moment hard aan het juninummer, waarin snelle sportwagen­s centraal staan. Hoe de toestand in de wereld ook is, een Porsche-boxermotor of een

McLaren-V8 klinkt altijd goed.

“Normaal rijd je bij persevenem­enten samen met een collega, nu samen met desinfecte­rende handgel.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands