Auto Review

Voor hetzelfde geld

Skoda zet hoog in met de nieuwe Octavia: zijn vanafprijs bedraagt 33.490 euro. Na zo’n aderlating rijd je wel in een luxe First Edition-uitvoering met 150 pk. Krijg je bij merken als Ford, Toyota of Volkswagen nog meer auto voor je geld?

- Tekst Bart Smakman

SKODA OCTAVIA

De nieuwe Octavia Combi staat bij de dealer en je vindt de rij-impressie voor in het blad. Skoda levert de eerste Octavia's allemaal in de First Edition-uitvoering met de 150 pk sterke 1.5 TSI. De luxe uitrusting omvat een 10-inch touchscree­n met navigatie, een digitaal instrument­arium en adaptieve cruisecont­rol. Stoelverwa­rming is eveneens standaard, net als full led-koplampen met matrix-functie. De First Edition staat op 17-inch lichtmetaa­l. Met dit boodschapp­enlijstje gaan we autoshoppe­n. We focussen ons op de prijzen van de hatchbacks, want de Golf 8 (nog niet leverbaar als Variant) mag natuurlijk niet ontbreken.

FORD FOCUS

Het digitale instrument­arium in de nieuwe Ford Kuga (rij-impressie op pagina 66) ziet er zo vertrouwd uit, dat we gaan twijfelen of de Focus ook digitale klokken heeft. Het antwoord is nee. De prijzen voor adaptieve cruisecont­rol en stoelverwa­rming zijn te overzien. Het 17-inch lichtmetaa­l zit in een pakket met led-koplampen. Alleen jammer dat een matrix-functie ontbreekt.

TOYOTA COROLLA

Wat betreft de uitrusting zitten Toyota en Skoda aardig op één lijn. De Corolla Dynamic heeft vier van de zes opties al standaard. Het navigaties­ysteem moet wel van de optielijst komen en de led-koplampen met matrixfunc­tie zijn voorbehoud­en aan de duurste versie (bijna 40 mille). Over het vermogen wordt geruzied: 150 pk is geen optie, het wordt een hybride met 122 of 184 pk.

VOLKSWAGEN GOLF

Natuurlijk is de nieuwe Golf leverbaar met dezelfde luxe als de nieuwe Octavia. En zoals dat hoort, ben je bij Volkswagen iets duurder uit. Maar het verschil is relatief klein: zo’n 800 euro. En dan rekenen we de forse meerprijs van 1782 euro voor hightechko­plampen mee. Daar staat tegenover dat de Golf 1.5 TSI met handbak is afgeregeld op 130 pk. Daar gaat je malse 150 pk-motor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands