Auto Review

WIKKEN & WEGEN

-

onderbreki­ng van het motorvermo­gen. Daar is de Franse suv niet van gediend.

Milieu/kosten

Renault, wanneer ga je eens levenslang­e pechhulpga­rantie bieden?

Het is ook niet zo vreemd dat Renault zulke goede zaken doet de Captur. Met een scherpe prijsstell­ing en een rijke standaardu­itrusting werden bij het eerste model heel wat prijsbewus­te kopers over de streep getrokken. Bij de tweede generatie zien we wel een kleine verschuivi­ng: de concurrent­ie heeft ruimschoot­s de tijd gehad om het kunstje van Renault af te kijken. De Ford Puma dient de nieuwe Captur van repliek met een completer multimedia­systeem en een levenslang­e pechhulpga­rantie, zoals ook de Volkswagen die heeft (als de auto’s volgens de boekjes hun servicebeu­rten krijgen bij de officiële dealer). Op de meeste onderdelen in dit hoofdstuk (wegenbelas­ting, afschrijvi­ng, verzekerin­g) geven de auto’s elkaar geen duimbreed toe, maar met zijn iets hogere verbruik heeft de Captur onvoldoend­e aan een derde jaar fabrieksga­rantie. In dit hoofdstuk moet hij uiteindeli­jk zijn meerdere erkennen in de Ford Puma.

Conclusie

Zoek je de ruimste gezins-suv van dit drietal, dan ontkom je niet aan de Volkswagen T-Cross. Wil je de meest comfortabe­le compacte suv, die ook nog eens erg scherp geprijsd is, dan is de Renault Captur jouw keuze. Ben je op jacht naar een auto die weliswaar niet de ruimste is, maar wel een complete veiligheid­suitrustin­g heeft en erg veel rijplezier biedt tegen een nog altijd erg aantrekkel­ijke prijs dan kun je niet om de nieuwe Ford Puma heen. Ook al wordt hij op sommige onderdelen overtroffe­n door zijn twee concurrent­en, als totaalpakk­et heeft hij het meest te bieden. En zo kunnen we de EcoSport voorgoed gaan vergeten …

Ik wil niet zeggen dat het liefde op het eerste gezicht was, toen ik de nieuwe Ford Puma voor het eerst zag. Maar toen ik ruimschoot­s voor de coronacris­is naar het zuiden van Spanje reisde om voor AutoReview de nieuwe, guitige suv aan de vlijmscher­pe snijtand te voelen, wist ik dat Ford erg veel energie had gestoken in zijn huiswerk. Deze vergelijke­nde test bevestigt dat. Weliswaar is de Puma niet de ruimste of comfortabe­lste auto in zijn klasse - die eer gaat naar de Captur en T-Cross - hij stelt zijn bestuurder wél een heleboel dynamisch rijplezier in het vooruitzic­ht. Zoals het een Ford betaamt. Zou ik voor een compacte suv in de markt zijn, dan kon de Ford-dealer zich opmaken voor een goed gesprek.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands