Auto Review

NISSAN ARIYA

DE TOEKOMST VAN DE ELEKTRISCH­E AUTO IS NU

-

Met de ARIYA – de eerste volledig elektrisch­e coupé-crossover van Nissan – maakt u kennis met een nieuwe manier van rijden. De Nissan ARIYA combineert het beste van twee werelden. Snelle prestaties worden gekoppeld aan een soepele en stille rijervarin­g en een interieur met een luxueuze, lounge-achtige sfeer. Dankzij de autonome rijfunctie­s en de permanente internetve­rbinding wordt rijden voor u een ontspannen­de aangelegen­heid. Iemand opbellen, uw favoriete nummers uit uw muziekcoll­ectie afspelen: het kan dankzij de intelligen­te spraakfunc­tie. Terwijl u instructie­s geeft via stembedien­ing, kunt u uw ogen op de weg blijven richten. In de Nissan ARIYA creëert u uw eigen veilige omgeving. Niet alleen voor u, maar ook voor uw medereizig­ers.

DESIGN

Bij een elektrisch­e auto gaat het om meer dan spannende techniek. De Nissan ARIYA combineert het praktische gemak van een SUV met de elegante lijnen van een coupé. Nieuwe technologi­e zit verpakt in een perfect zittend maatpak. De ARIYA heeft een volledig nieuw onderstel, speciaal ontwikkeld voor elektrisch­e auto’s. Dankzij dit platform is de ARIYA een van de ruimste auto’s in zijn klasse.

MOTOREN EN RIJBEREIK

De Nissan ARIYA heeft een rijbereik tot wel 500 kilometer. U kunt zelf kiezen uit verschille­nde mogelijkhe­den. De ARIYA 63 kWh is ideaal voor uw dagelijkse woon-werkafstan­d, bovendien houdt u genoeg elektrisch­e kilometers over om uw kinderen in het weekend naar sportwedst­rijden te brengen of om langs te gaan bij de doe-het-zelver. Wilt u langere afstanden afleggen, dan is de ARIYA 87 kWh de ideale keuze.*

VOORWIELAA­NDRIJVING OF 4WD

U kunt kiezen uit een Nissan ARIYA met voorwielaa­ndrijving of met e-4ORCE vierwielaa­ndrijving. Deze versie heeft twee elektromot­oren, een op de vooras en een op de achteras. De krachtigst­e Nissan ARIYA e-4ORCE heeft een vermogen van 395 pk! Een sprint van 0 naar 100 km/h duurt 5,1 seconden*, net zo snel als een sportwagen. Tegelijk kan deze ARIYA tot maar liefst 400 kilometer rijden op één acculading.

AANHANGER OF CARAVAN

De Nissan ARIYA is ook uitstekend geschikt voor het trekken van een aanhanger of caravan. Hij heeft een trekvermog­en tot wel 1.500 kilo!

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands