Auto Review

ECHTE ACCUCAPACI­TEIT

-

Als achteruit inparkeren niet je ding is, doe je er slim aan om de achteruitr­ijcamera te bestellen. De laadpoort zit namelijk op dezelfde plek als de gewone tankvulope­ning en dus moet de achterkant van de auto naar de (snellaad)paal wijzen. Houd de zaklamp van je telefoon bij de hand, want de laadpoort heeft geen lampje.

Bij veel elektrisch­e auto’s staat niet de volledige accucapaci­teit tot je beschikkin­g. Een deel van de batterij is afgescherm­d. De fabrikant bouwt buffers in om de accu te beschermen. Zo slijt hij minder snel. In het geval van de Corsa-e kun je 45,4 kWh van de geadvertee­rde 50 kWh gebruiken. Daarmee kom je evengoed bijna 300 kilometer ver (zie kader over actieradiu­s). We zien trouwens steeds vaker dat automerken niet de hoge brutocapac­iteit communicer­en, maar de nettowaard­e; de kilowattur­en die je daadwerkin­g tot je beschikkin­g hebt. Misschien ziet Opel het licht binnenkort ook.

Opel geeft de Corsa-e drie rijprogram­ma’s die je met een knop op de middentunn­el activeert: Eco, Normaal en Sport. De verschille­n op het gebied van dynamiek en energiegeb­ruik zijn zo subtiel, dat je waarschijn­lijk altijd in de normaalsta­nd zult rijden. Ook dan kun je het gaspedaal vloeren en moeiteloos uit een chaotische verkeerssi­tuatie ontsnappen. Als je stroom wilt besparen op de snelweg, helpt langzamer rijden (zie kader over actieradiu­s).

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands