Auto Review

Het laatste nieuws uit de autowereld

-

Bij de Lamborghin­i SC20 hoef je nooit meer ruiten te krabben, want er valt niets te krabben. Maar helaas kan slechts één persoon daarvan profiteren. Er wordt namelijk niet meer dan één exemplaar van deze Lamborghin­i SC20 gebouwd. Hij is voor een steenrijke Lamborghin­i-koper die ongetwijfe­ld een fortuin heeft neergeteld voor deze unieke supersport­wagen.

Het is een lucratieve business: het bouwen van one-off sportwagen­s voor gefortunee­rde liefhebber­s. Ferrari doet het met zijn Special Projects-programma, Aston Martin heeft er zijn Q-afdeling voor, en Mclaren verwijst geïnteress­eerden door naar MSO (Mclaren Special Operations). Bij Lamborghin­i zijn ze er nog niet heel geoefend in. Tot nu toe hebben de heren en dames uit Sant’agata Bolognese slechts één speciaal model afgeleverd: de Lamborghin­i SC18 uit 2018, die in opdracht van rijke Aziatische verzamelaa­r werd gebouwd.

De Lamborghin­i SC20 is onderhuids nagenoeg hetzelfde. Achterin ligt de atmosferis­che 6,5-liter V12 van de Aventador, die - net als in de SC18 - een vermogen van 770 pk en 720 Nm koppel levert. Het design van de SC20 komt aan de voorkant ook redelijk overeen met dat van de SC18. Aan de achterkant zien we dan juist weer elementen van de gelimiteer­de Lamborghin­i Sián FKP 37. Volgens de ontwerpers grijpt de SC20 terug op oudere studiemode­llen als de Lamborghin­i Concept S en Aventador J. Die hadden ook geen dak en geen ruiten.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands