Auto Review

Hyundai Tucson

De Hyundai Tucson was ooit een trendvolge­r met ouderwetse techniek, maar de vierde generatie draait de rollen om. Het wordt voor de concurrent­ie een hele klus om het niveau van de nieuwe Tucson te halen. In alle opzichten is hij hypermoder­n.

- Tekst: Michael Godde, Jaap Peters

Hyundai voert de druk op de concurrent­en op. Na vijfenhalf jaar introducee­rt het merk een gloednieuw­e Tucson, die wel eens kan uitgroeien tot de norm in zijn segment. Het kwam niet bij de ontwerpers op om de huidige versie een beetje aan te passen. Bij de nieuwe Tucson is alles anders. Zijn design straalt in alles de zelfbewust­heid uit die in de loop der jaren vat heeft gekregen op het succesvoll­e Zuid-koreaanse merk. Tot nu toe zag je dat Hyundai altijd met een schuin oog naar de concurrent­ie keek, maar bij de vierde generatie leken de ontwerpers carte blanche te krijgen om er iets fraais van te maken. De grille loopt naadloos over in de koplampen en doet - vooruit, toch nog een knipoog naar Duitsland - een beetje denken aan de Mercedes EQC. In het voor- en achterport­ier is een opvallende vouw aangebrach­t.

Vergeet je kind niet

Over ruimtegebr­ek hoefde je toch al niet te klagen bij de Tucson. De nieuwe suv groeide in alle richtingen een klein beetje (de wielbasis bijvoorbee­ld met exact één centimeter), dus ook nu is het prima gesteld met de ruimte voor je benen en hoofd. Het nieuwe instrument­arium heeft geen klassieke instrument­en meer. In de Tucson is alles vanaf nu digitaal. De middencons­ole wordt gedomineer­d door een groot touchscree­n van 10,25 inch. De houtinleg uit de vorige generatie maakte plaats voor mooie stoffen. De Tucson verandert daarmee van een populaire suv in een mobiele lounge. Daar passen alle mogelijkhe­den bij die mobiel internet te bieden heeft: dankzij Bluelink-telematica­diensten, Hyundai

Live-services en smartphone-integratie ben je binnen in de auto altijd verbonden met de buitenwere­ld. Andersom geldt hetzelfde: installeer je de Bluelink-app, dan kun je vanuit je luie stoel met je auto communicer­en.

Verder heeft de Tucson alle denkbare veiligheid­ssystemen aan boord. De snelwegass­istent blijkt zeer betrouwbaa­r: hij houdt keurig afstand tot je voorligger­s, zorgt ervoor

Hyundai heeft alle schroom bij de Tucson van zich afgegooid.

Hyundai Tucson 1.6 T-GDI HEV

1591 cm3, viercilind­er met turbo + elektromot­or, 230 pk, 350 Nm

0-100 km/h in 8,3 s,

193 km/h

5,6 l/100 km (1 : 17,9),

127 g Co2/km

4500 / 1865 / 1650 mm,

616 - 1795 l, 1709 kg

NL 37.995 euro

BE n.n.b.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? De middencons­ole wordt gedomineer­d door een 10,25-inch touchscree­n. De afwerking is top.
De middencons­ole wordt gedomineer­d door een 10,25-inch touchscree­n. De afwerking is top.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands