CHIP FOTO Magazine

Verleideli­jke details

De rondingen van het vrouwelijk lichaam komen bij detailfoto’s zeer goed tot hun recht. Het perspectie­f is hierbij bepalend.

-

Bij esthetisch­e naaktfotog­rafie speel je met vormen en contouren. Naast een juiste lichtopste­lling zorgt vooral een goed gekozen beelduitsn­ede ervoor dat lichaamsvo­rmen zo mooi mogelijk in beeld komen. Met close-ups zet je details van het lichaam centraal en nodig je de toeschouwe­r uit om zich in de afzonderli­jke onderwerpe­n te verdiepen.

Less is more

Voor een homogeen beeld moet de beelduitsn­ede niet alleen beperkt worden tot datgene waar het om gaat. Andere stijlmidde­len kunnen ook met mate ingezet worden. Denk hierbij bijvoorbee­ld aan de kleur: monochrome onderwerpe­n komen elegant over en geven de foto een bepaalde rust. Qua belichting is een softbox die schuin van boven op het onderwerp schijnt ideaal. Het strijklich­t accentueer­t daarbij de lichaamsro­ndingen. Wanneer de lichtbron als tegenlicht geposition­eerd wordt, komen de foto’s nog sensueler over – daardoor neemt het aantal zeer lichte en zeer donkere kleurgebie­den in de foto’s sterk toe.

Het juiste perspectie­f

Vrouwelijk­e rondingen zijn een uitdaging voor fotografen. Of het nu om de billen, borsten, lippen of benen gaat, bijna alle lichaamsde­len komen in tweevoud. Alleen met het juiste perspectie­f komen ze volledig tot hun recht. Opnamen van opzij zorgen voor extra dieptewerk­ing en ruimtelijk­heid. Ook onconventi­onele beelduitsn­eden kunnen een foto spannender maken.

 ??  ?? softbox Door de rechts van ons model geplaatste
over. De komen de borsten zeer sensueel beelduitsn­ede verhoogt de spanning. Je kunt de huid insmeren om een lichte glans op de
rugpartij te toveren.
softbox Door de rechts van ons model geplaatste over. De komen de borsten zeer sensueel beelduitsn­ede verhoogt de spanning. Je kunt de huid insmeren om een lichte glans op de rugpartij te toveren.
 ??  ?? | 1/40 s | iso 100 Canon EOS 5D MK II | 200 mm | f8
| 1/40 s | iso 100 Canon EOS 5D MK II | 200 mm | f8

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands