CHIP FOTO Magazine

De beste sets voor op vakantie

Welke apparatuur is nou het beste voor een tocht door de bergen? En hoe bescherm je je spullen op het strand goed tegen water? Wij hebben camera’s, objectieve­n en allerlei accessoire­s uitgezocht voor vijf verschille­nde vakanties.

-

Eindelijk is het vakantie! Voor veel mensen is dat niet alleen een moment van rust na een periode van hard werken, maar ook een moment om op reis te gaan en prachtige onderwerpe­n te fotografer­en. Om dit deel van je vakantie te laten slagen is een beetje planning wel handig. Dat geldt niet alleen voor lange reizen, maar ook voor een korte stedentrip.

Wil je bijvoorbee­ld de bergen in trekken, dan kies je bij voorkeur voor een robuuste en weerbesten­dige camera en vooral een cameratas die je apparatuur beschermt tegen weer en wind. Zoek je nog nieuwe apparatuur, bekijk dan vooral de voorgestel­de sets. Ook als je geen nieuwe spullen nodig hebt, kunnen de tips op de volgende pagina’s heel waardevol zijn.

Accessoire­s voor de juiste vakantie

Niet alleen als je in de bergen gaat wandelen, maar ook als je naar het strand gaat of naar andere plekken waar je camera nat kan worden, is het slim om daar rekening mee te houden. Voor zulke situaties zijn er volledig waterdicht­e tassen en zelfs statieven die speciaal bedoeld zijn om in het water neer te zetten. Er zijn ook waterdicht­e behuizinge­n voor je camera, die je apparatuur niet alleen beschermen tegen vocht, maar ook tegen stof en zand. In de droge savanne of in de woestijn krijg je bij het minste beetje wind al een hoop stof en zand voor je kiezen. Maar ook voor backpacker­s die langere stukken willen afleggen met zo min mogelijk bagage, hebben we wat nuttige tips. Hierbij gaat het bijvoorbee­ld om compacte apparatuur met zo min mogelijk gewicht.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands