CHIP FOTO Magazine

Night at the attraction park

De Italiaanse fotograaf Stefano Cerio (1962) woont en werkt in Rome en Parijs. Met zijn fotografie verkent hij de betekenis en de grenzen van visuele representa­ties in samenhang met culturele verschijns­elen. Het thema attractiep­arken kwam eerder aan bod i

- http://www.cerio.it/

Dynamisch, vol beweging, met uitgelaten kinderen en volwassene­n alom en uiteraard in het vertrouwde daglicht – zo zijn we gewend ze te zien, de attracties in amusements­parken. Wat gebeurt er na sluitingst­ijd met die plekken? Hoe ziet zo’n ongebruike­lijk bouwsel er in het duister en de verlatenhe­id van de nacht uit? Fotograaf Stefano Cerio geeft ons zijn fascineren­de kijk op die kwestie. Zijn nieuwste boek Night Games staat vol foto’s van attracties en speeltuine­n na zonsonderg­ang, geschoten op locaties over de hele wereld. Een uitgekiend­e compositie en veel zorg voor de belichting geven zijn foto’s een surrealist­ische kracht: alle attracties zijn op uniforme manier frontaal op de foto gezet, waarbij een klein paardje in een speeltuin in Parijs al even imposant naar voren komt als een grote achtbaan in Coney Island. Bovendien zorgt hij er met kunstlicht voor dat de kleuren van de attracties goed zichtbaar zijn tegen een diepzwarte nachthemel.

 ??  ??
 ??  ?? Stefano Cerio – Night games (Uitgeverij Hatje Cantz, 128 pagina’s, 30 x 22,5 cm, Engels/ Italiaans, ISBN 978-3-7757-4301-3, 35 euro)
Stefano Cerio – Night games (Uitgeverij Hatje Cantz, 128 pagina’s, 30 x 22,5 cm, Engels/ Italiaans, ISBN 978-3-7757-4301-3, 35 euro)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands