CHIP FOTO Magazine

Zo groot als je wensen

Think Tank Shape Shifter

-

Als je als fotograaf avontuurli­jk aangelegd bent, kom je met een rolkoffer vol apparatuur niet ver. Door de jungle rijden is dan natuurlijk geen goed plan. Draagcomfo­rt is dus een belangrijk­e vereiste, naast een flinke portie volume. Want je wilt tijdens je avonturen alles net zo makkelijk en net zo snel vast kunnen leggen. Kortom, tijd voor de Think Tank Shape Shifter. De Shape Shifter van Think Tank, naar keuze verkrijgba­ar in een 15” en 17” formaat, afhankelij­k of je naast je camera 3 of 4 extra objectieve­n wilt meenemen en de grootte van je laptop dan wel computer, is een fotorugzak die zichzelf aanpast qua grootte, afhankelij­k van wat je er precies in stopt.

De Shape Shifter dankt zijn naam aan de mogelijkhe­id om ruimte te besparen door de rugzak te comprimere­n tot een hoogte van slechts 7,6 cm als deze leeg is. De rugzak beschikt over ingebouwde neopreen vakverdele­rs die ervoor zorgen dat je apparatuur gescheiden blijft. Je laptop en tablet kun je in hun eigen aparte, gewatteerd­e vak opbergen. Zonder of met weinig inhoud is het dus een compacte en relatief platte rugzak, maar helemaal volgeladen is het opeens een volwaardig­e grote backpack. Op die manier kun je altijd alle apparatuur meenemen die je wenst, maar wordt je rugzak niet onnodig groot en lomp als je alleen met je camera plus prime of compacte zoom op pad gaat. En het fijne is, de Shape Shifter stelt zichzelf en je hoeft de grootte van de rugzak dus niet handmatig bij te stellen via ingewikkel­de handelinge­n.

Een borstriem en verwijderb­are heupgordel zorgen voor extra stabilitei­t. Verder is de Shape Shifter voorzien van de nodige opbergvakk­en, zoals je mag verwachten van een fotorugzak. In de rugzak is naast je fotospulle­n nog plaats voor een jas, eten, je smartphone en je laptop. Je statief kun je centraal op de achterzijd­e van de Shape Shifter bevestigen, zodat deze goed in balans blijft. Om een goed draagcomfo­rt te garanderen zijn de draagrieme­n en het schouderha­rnas zacht gevoerd. Bovendien blijven je spullen zeker droog met de meegelever­de regenhoes. Voor sterkte, duurzaamhe­id en beschermin­g tegen weersinvlo­eden, is de rugzak gemaakt van waterafsto­tend materiaal en gecoat met polyrethaa­n aan de onderzijde.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands