CHIP FOTO Magazine

Wildlife op de foto

Ook in Europa heb je prachtige wilde dieren om op de foto te zetten. Dat kan in de bossen en nationale parken, maar om te beginnen kun je ook een dierentuin bezoeken.

-

Denk ook eens aan een dierentuin!

Je komt in de nationale parken van bijvoorbee­ld Duitsland tegenwoord­ig weer allerlei spannende dierensoor­ten tegen, zoals lynxen, wolven en gieren. Voor veel fotografen is het een enorme kick om zulke dieren op de foto te krijgen. Dat is nog niet zo heel eenvoudig, want deze diersoorte­n laten zich nauwelijks zien. En zie je er een, dan is hij bij het minste of geringste onraad weer verdwenen. Ook veel diersoorte­n met grotere populaties slaan al zo snel op de vlucht dat je vaak niet eens doorhebt dat er een ree of otter in de buurt was. Het is daarom belangrijk dat je jezelf camoufleer­t, veel geduld hebt en goede kennis van zaken hebt omtrent de diersoort in kwestie.

Wil je eenvoudige­r beginnen, dan kun je in een dierentuin je kunsten oefenen. Of je gaat naar een hotspot voor trekvogels. Een goede kans om wolven en bruine beren op de foto te zetten heb je in het Beierse Woud: hier zijn grote dierenverb­lijven waar je vooral tijdens voedertijd ruime gelegenhei­d hebt om mooie foto’s te maken. De dieren zijn hier redelijk gewend aan mensen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands