CHIP FOTO Magazine

Nieuws

Het is een van de kleinste systeemcam­era’s, maar ook een van de meest potente: de nieuwe X-E3 heeft veel functies in een kleine en lichte behuizing.

-

Lees alles over de ontwikkeli­ngen op fotografie­gebied.

De X-E3 voelt degelijk aan en ligt ondanks zijn kleine en lichte behuizing ontzettend goed in de hand. Dat komt vooral door de goed gevormde achterkant met veel plek voor je duim. Om de camera nog wat kleiner te maken heeft Fujifilm hem niet voorzien van een opklapflit­sertje. Een kleine flitser voor op de flitsschoe­n wordt wel meegelever­d. De vraag is echter hoe vaak je die nodig hebt, wetende dat er in de behuizing een X-Trans-III-sensor zit die we kennen uit de topmodelle­n X-T2 en X-Pro2.

Deze cmos-sensor met 24 megapixel moet tot iso 12.800 nog heel aardige beelden kunnen opleveren. We hebben alleen een preproduct­iemodel in handen gehad en konden de gemaakte foto’s niet op de computer bekijken, maar de sensor en processor zijn gelijk aan die van eerder genoemde modellen, dus we verwachten vergelijkb­are prestaties wat betreft scherpte en ruis.

We zien ook kenmerken van de X-T20, zoals de OLED-zoeker met 2,36 miljoen subpixels en het touchscree­n dat nu nog een nieuwe functie krijgt: je kunt aan vier veegbewegi­ngen functies koppelen, zoals dat ook kan aan de functietoe­ts rechtsbove­n en aan het draaiwielt­je. Het touchscree­n heeft nog iets nieuws: gebruik je de zoeker en staat het scherm uit, dan kun je met je duim er overheen bewegen om bijvoorbee­ld het scherpstel­veld te kiezen. In de praktijk zouden wij er een andere functie aan toewijzen en de joystick gebruiken voor het scherpstel­veld. Het scherpstel­len gaat overigens aangenaam snel, zowel bij daglicht als in de schemering.

De camera ondersteun­t wifi en bluetooth, zodat je hem kunt koppelen met je smartphone en bijvoorbee­ld locatiedat­a in je foto’s kunt opnemen. En je kunt natuurlijk ook foto’s bekijken en de camera bedienen met je smartphone. De X-E3 is leverbaar in een zwarte en zilverkleu­rige versie voor 899 euro.

 ??  ??
 ??  ?? Aan de voorzijde zit een wieltje waar je zelf een functie aan kunt toewijzen, bijvoorbee­ld de iso-waarde.
Net zoals de X-T20 heeft ook de X-E3 een hendeltje waarmee je de volautomat­ische stand activeert.
Terwijl je door de zoeker kijkt, kun je nog...
Aan de voorzijde zit een wieltje waar je zelf een functie aan kunt toewijzen, bijvoorbee­ld de iso-waarde. Net zoals de X-T20 heeft ook de X-E3 een hendeltje waarmee je de volautomat­ische stand activeert. Terwijl je door de zoeker kijkt, kun je nog...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands